Baleset miatt vált munkaképtelenné: így él most az életmentő pécsi hajléktalan

HelloVidék   
  Megosztom
Baleset miatt vált munkaképtelenné: így él most az életmentő pécsi hajléktalan

Ismerősei közül egyedül csak ő tudott úszni, ezért gondolkodás nélkül a pécsi csónakázótóba ugrott az a hajléktalan férfi, aki július 8-án kimentett egy nőt a vízből. Németh György a Telexnek azt mondta: a tó másik oldalán sokan voltak, de ők inkább elfordították a tekintetüket, pedig szerinte az emberi élet mindennél többet ér. A férfi korábban Ausztriában dolgozott, napelemeket szerelt, de aztán súlyosan megsérült, írja a Telex.

A fedél nélküliként élő Németh György július 8-án szombaton az ismerőseivel sörözött és beszélgetett a tó partján. Ott volt a közelben egy nő is, aki egy ideje már zavartan viselkedett. Aztán váratlan dolog történt.

Ott ült a part szélén, nézte a vizet, és egyszer csak eltűnt. Én nem is vettem észre, az egyik haver kiáltott fel. Azonnal nekivetkőztem, és ugrottam utána. Az emberélet mindennél többet ér.

A Telex információi szerint a zavartan viselkedő nőt azóta már ki is engedték a kórházból. Németh György utólag rakta össze magának, hogy egyedül ő segített a vízbe esett asszonyon.

Itt voltunk négyen, de csak én tudtam úszni. A másik oldalon meg sokan voltak, de inkább elfordították a tekintetüket.

A férfi jól ismeri a környéket, mivel húsz évig gyakorlatilag a szomszédban lakott egy önkormányzati bérlakásban, amit azóta lebontottak. Nagyjából másfél évtizede a város választás elé állította: egy másik lakásba költözik, vagy egy komfort nélküli épületbe a Szigeti tanya nevű városrészben. Utóbbit választotta a nyugalom reményében. Az elmúlt éveket viszont Ausztriában töltötte, ahol villanyszerelő végzettségét hasznosította: napelemeket szereltek, telepítettek.

Pokoli fájdalmaim voltak, de Ausztriában nem fogadták el az uniós tb-kártyámat, csak injekciókat kaptam. A vérhígító és a tetanusz 800 eurójába került a haveromnak, aki a munkát szerezte

- mesélte György a lapnak.

Hazahozták, és ismerősöknek köszönhetően már Pécsen „rakták össze”. De az orvosok szerint a teljes felépülésben már nem bízhat: „Most is zörögnek a csavarok.”

A baleset és a hazatérés után vált hajléktalanná, és azóta csak kisebb munkákból vannak bevételei. A ligetben rendezvényeknél szokott még segíteni, apróbb szereléseket is elvállal, de a megterhelő munkát nem bírja a sérülések miatt. A napjai nagy részét éppen ezért a tó környékén tölti, és a többiek már aggódnak, ha esetleg nincs a környéken.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pécs

vízimentés

hajléktalan

németh györgy

csónakázótó