Kutya mentett életet a Fertő tónál: a nádasban találtak az elkeseredett nőre

HelloVidék   
  Megosztom
Kutya mentett életet a Fertő tónál: a nádasban találtak az elkeseredett nőre

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság soproni személykereső kutyája egy eltűnt, segítségre szoruló nőt talált meg a Fertő tónál.

Egy biztonsági őr hívta a rendőrséget 2023. augusztus 18-án kora este, miszerint egy hölgy bajba került a Fertő tónál. Az elkeseredett nő autójával a tóhoz hajtott, kiszállt, és a víz felé indult. Míg azonban a biztonsági őr a gépkocsihoz ért, a nő – hátrahagyva a járműben minden személyes dolgát – eltűnt a nádasban.

A rendőri egységek késlekedés nélkül a helyszínre siettek, és segítségül vitték Egót is, Tremmel Nándor rendőr főtörzszászlós négylábú bajtársát. A hölgyet másfél óra múlva, a gépkocsijától 1 kilométerre, a nádas területén találta meg épségben a kutya, így időben nyújthattak neki segítséget.

Általában százból egy kutya megfelelő arra, hogy a rendőrség kötelékében szolgáljon. Kiválasztásuk szigorú feltételek mellett zajlik, ám a közhiedelemmel ellentétben nem csak német juhászok kezdik meg a kiképzést. A soproni, 3 éves belga juhász, Ego kilenchetes korában került főtörzszászlós kollégánkhoz. Miután befejeződött a képzése, ez év augusztusától már elmondhatjuk, hogy személykereső szolgálati kutya, és elveszett, bajba jutott vagy szándékosan rejtőzködő emberek után kutat. A rendőrség kötelékében a személykereső kutyáink kiemelkedően teljesítenek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

győr-moson-sopron megye

fertő-tó

személykereső kutya

eltűnt személy