Horrorfilmbe illő az ápoltak fekhelye: kirúgták az otthon vezetőjét a poloskainvázió miatt +videó

HelloVidék   
  Megosztom
Horrorfilmbe illő az ápoltak fekhelye: kirúgták az otthon vezetőjét a poloskainvázió miatt +videó

Közös megegyezéssel ugyan, de elküldték az intézmény éléről Takácsné Hargitai Beátát, a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye vezetőjét, miután rövid időn belül több ápoló is felmondott, az ápoltak körében pedig kijárási korlátozást is be kellett vezetni az egyre súlyosbodó poloskahelyzet miatt, írja az Index.

Többen úgy látták, a helyzetet már képtelenek házon belül kezelni, ezért is fordulhatott elő, hogy voltak olyanok, akik inkább a nyilvánossághoz fordultak elkeseredésükben. A videófelvételek nyilvánosságra kerülése előtti napokban azonban mégis megjelentek a telephelyen a fenntartó képviselői, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ (korábbi nevén ÁNTSZ) munkatársai, akik miután ellenőrzést tartottak a pszichiátriai betegek otthonában, több más szükséges lépés megtétele mellett azt javasolták az intézmény vezetőségének, hogy vezessenek be kijárási korlátozást a fertőzés megfékezése érdekében.

Az ügyben a lap megkereste a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot is, valóban igaz-e, hogy elküldték az intézmény éléről az igazgatót, valamint hogy a leváltásának van-e köze az otthonban kialakult poloskahelyzet nem megfelelő kezeléséhez, egyelőre nem érkezett válasz.

A poliskainvázió felszámolása folyamatosan zajlik azóta, a 734 férőhelyes osztály gyakorlatilag minden ágyát érinti a probléma, és 2018 óta nem tudtak mit kezdeni a vérszívó rovarokkal.

A Telex úgy értesült, hogy Takácsnénak a szerda volt az utolsó napja intézményvezetőként, csütörtöktől egy megbízott intézményvezető veszi át a feladatait.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ágyi poloska

poloskainvázió

rábaparti integrált szociális intézmény

szociális otthon

intézményvezető

videó