Több ezres madárraj szállta meg a Hortobágyot: mi történhetett?

HelloVidék   
  Megosztom
Több ezres madárraj szállta meg a Hortobágyot: mi történhetett?

A Hortobágy pusztái, halastavai és egyéb vizes élőhelyei a darvak európai vonulásának legnépesebb szárazföldi pihenőhelyeként ismertek. A Magyarországon átvonuló darvak 95%-a a Hortobágyon vonul át és hónapokat töltenek el itt - írja a Sokszínűvidék

Napokon belül a százezret is meghaladhatja az ide érkező darumadarak száma. A vonulási időszak szeptemberben, az északi költőterületek időjárásának hidegebbre fordulásával indul be, az újabb lehűlések egyre nagyobb állományokat hoznak mozgásba.

A Hortobágyon tartózkodó darvak létszámát hetente mérik a Hortobágyi Nemzeti Park Természetvédelmi Őrszolgálatának szervezésében. Az idei szinkronszámlálás szeptember elején megkezdődött. A legfrissebb adatot a szeptember 15-i számlálásról tette közzé a nemzeti park. E szerint ekkor 6901 daru pihent már a területeken, ez a szám pedig hétről hétre növekszik majd. A 2012 óta tartó szinkronszámlálás történetében 2018. október 8-án rögzítették a legnagyobb számot, akkor 16240 daru tartózkodott a Hortobágyon.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hortobágy

madarak

természet

hellovidek