Betelt a pohár: drákói szigorral lép fel a roncsautók ellen ez a vidéki város

HelloVidék   
  Megosztom
Betelt a pohár: drákói szigorral lép fel a roncsautók ellen ez a vidéki város

Megelégelték a kaposváriak az elhagyatott roncsautókat, ezért a helyi városvezetés úgy döntött, hogy október 1-től már nem csak az elhagyott rendszám nélküli, de a rendszámos, ám műszaki vizsgával nem rendelkező autókat is elszállíttathatják majd.

Aki gyakrabban sétál az észak-nyugati városrész lakótelepekkel sűrűn megtűzdelt területein, óhatatlanul is szembe találkozik jó pár magára hagyott autóval. A jelek egyértelműek: koszos jármű, mely körül már felgyülemlett a törmelék, kinőtt a gaz elöl és hátul - számolt be róla a Sonline.

Mint, ahogy a lap felhívja rá a figyelmet a járművekről sokszor az alkatrészek, és a gumik is hiányoznak.. A törvényi szabályozás eltérő szigora miatt rendszám nélkül már jóformán senki nem meri közterületen tartani autóját, hiszen az ilyen járműveket kérdés nélkül jogosult az önkormányzat elszállítani. A rendszámos autók gazdáinak ugyanakkor eddig nem kellett különösebben aggódniuk. Annak ellenére sem, hogy az önkormányzati rendelet eddig is szigorúan fogalmazott ebben a kérdésben.

Aki rendszámmal ellátott, ám műszakival nem rendelkező autó parkoltatna egy helyen huzamosabb időn át, ám nem fizeti meg a hely bérleti díját, az vét a közösségi együttélés alapvető szabályai ellen, és megbüntetik. Nem is kicsit, hisz magánszemélyként 200 ezer, jogi személyként 2 millió forint is lehet a büntetés.

A járművek műszaki érvényességét egykor a hátsó rendszámra ragasztott matricával lehetett ellenőrizni. Ám annak megszűnésekor egy ideig csak találgatni lehetett, vajon van-e műszaki az egy helyben álló roncson. Azonban már évek óta működik az online is elérhető közúti közlekedési adatbázis, amelyben bárki ellenőrizheti, hogy egy adott rendszámhoz tartozik-e érvényes műszaki is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

roncs

autó

szigorítás