Mindent tagadnak: megszólalt a tokaji önkormányzat a Viszkis-ügyben

HelloVidék   
  Megosztom
Mindent tagadnak: megszólalt a tokaji önkormányzat a Viszkis-ügyben

Közlemény érkezett a tokaji önkormányzattól Ambrus Attila állításait követően. A város vezetősége szerint egyetlen kereskedőt sem tiltottak ki a Tokaji Szüreti Napokról, így Ambrus Attilát sem - írja a Blikk.

Az egykoron Viszkis rablóként elhíresült Ambrus Attila indulatosan mondta el a Blikknek, hogy állítása szerint kitiltották őt a Tokaji Szüreti Napokról, ahová kereskedőként érkezett volna. A Viszkis a rácsok mögött tanulta ki a keramikusszakmát, és már évek óta árulja saját portékáját, ahogy azt most is tette volna Tokajban, azonban nyilatkozata szerint egy helyi képviselő ezt nem engedélyezte számára - írja a lap.

„Hosszú éveken át jártam a Tokaji Szüreti Napokra árulni a portékáimat, ám idén tiltólistára kerültem. Nem rabolni mentem volna oda, pénztárcát vagy bármi mást lopni, hanem dolgozni, mint minden tisztességes ember”

– mesélte a Blikknek Attila.

A hírekre reagált Tokaj önkormányzata is: „Nem igaz, hogy az önkormányzat vagy bármelyik intézménye a rendezvényéről bárkit kitiltott volna, ilyen határozat nem született! A cikkben jelzett Ambrus Attila a mai napig nem jelentkezett a rendezvény szervezőinél árusítási céllal. A jelentkezés módja a rendezvény hivatalos honlapján elérhető, ezt a keramikusnak is ismernie kell, hiszen a 2022-es Tokaji Bornapokon már árusított a városban."

Továbbá nem igaz az az állítása sem, miszerint évek óta árul a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon, Ambrus Attila egy önkormányzati rendezvényen vett részt eddig, a fent említett tavalyi Bornapokon. Ambrus a cikkekben valótlanul állítja, hogy a feleségének van szerződése, a szervezőkhöz ő sem adta be jelentkezését a rendezvényre. A fesztiválon árusító népművészek, kereskedők, vendéglátósok előre meghatározott díj ellenében értékesíthetnek szerződés alapján”

– állt az önkormányzat közleményében.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

ambrus attila

tokaj

tokaji borvidék

hellovidek