Árvízhelyzet a nyugati határnál: több településen riasztás van érvényben, lezártak egy hidat is + Fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Árvízhelyzet a nyugati határnál: több településen riasztás van érvényben, lezártak egy hidat is + Fotók

A hirtelen jött csapadék miatt több vasi településen megduzzadtak a patakok, gondot okoz a belvíz. Szombathelyen lezárták az Arany-patak hidat is.

A pénteki és szombat délelőtti esőzések miatt nemcsak a patakok vízszintje emelkedett meg, hanem több vasi településen a belvíz miatt aggódnak az emberek - írta a Nyugat.hu.

Szombathelyen az Aranypataknál és a Perintnél árvízvédelmi készültséget rendeltek el, a Dozmati víztározó áteresztését csökkentik, ezzel enyhül a helyzet. Az Árkádia melletti hidat és a közeli fahidat biztonsági okokból lezárták, ahogy a Bartók Béla körúti híd alatti átjárót is.

Kőszegdoroszlón a belvíz miatt aggódnak a a helyiek. Joó Tamás polgármester a Nyugat.hu-nak elmondta, nincs helyzet, nem kell aggódni. Van záportározójuk, ami a rendeltetésének megfelelően működik. A jövőben is azon lesznek, hogy megoldják a belvíz problémákat, az elvezetést, de nincsenek könnyű helyzetben.

Toronyban sem jobb a helyzet

Itt is hatalmasra duzzadt a patak vize:

Villámárvíz miatt a falu számos pontján kritikus helyzet alakult ki Jákon is

Ahogy a Facebookon közzétették:

A sok esőzés miatt ismét árvizi védekezésre készülünk. Az előrejelzések sem túl biztatóak, még várható csapadék
A Jáki ÖTE és a Mentőcsoport állománya felkészült az árvízi védekezésre. Előre merünk homokzsákokat, figyelőszolgálatot tartunk, ügyeleti rendszerben. Ha árvízi védekezésre kerül sor, akkor a Katasztrófavédelemtől hivatásos tűzoltó tiszt felügyeletével, tűzoltói irányítás mellett zajlik majd. Kérném, hogy vegyék komolyan amit kérnek az irányító személyek, már tapasztalt, gyakorlattal rendelkezőket jelöltünk ki. Számítunk a lakosságra ha szükséges. Mi ismét felkészültünk!"

Fotó: Tóth Ernő Ják
Fotó: Tóth Ernő / Ják

Címlapfotó: Tóth Ernő/ Ják

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fotó

árvíz