Bűn kidobni a tojás héját: hihetetlen gyógyító erő lakozik benne, így fogyaszd

Pais-Horváth Szilvia   
  Megosztom
Bűn kidobni a tojás héját: hihetetlen gyógyító erő lakozik benne, így fogyaszd

Nem is gondolnátok, mennyi mindenre használható a tojáshéj! Porrá zúzva súrolhatunk vele, de arcpakolásnak is remek, hiszen a benne lévő kalcium elősegíti a sejtek regenerálódását. Most azt is eláruljuk, hogyan készíthetünk belőle port, ami a sajgó ízületekre is gyógyírt jelenthet!

Az már eddig is tudtuk, hogy a tojás héját vétek kidobni, hiszen akár kiskertünkben komposztálhatjuk is, remekül bevethető a talaj tápanyagtartalmának dúsítására. Ha tavasszal kiszórjuk a virágágyásba vagy a palánták közé, a spanyol csigák sem zabálják fel a friss hajtásokat, de távol tartja a falánk hernyókat is. Készíthetünk belőle lefolyótisztítót vagy súrolószert, de még számtalan okos felhasználási módja lehetséges:

  • Kalcium-kiegészítőként az állatok eledelébe is belekeverhető.
  • Arcpakolásként is szuper, mert csiszolja és regenerálja a bőrt.
  • Papírragasztóként is jó szolgál, mert a tojásfehérje ragadós.

De nem csak külsőleg hasznosítható, érdemes a tojáshéjport fogyasztani is

Ehhez az összegyűjtött tojáshéjakat először sütőben meg kell szárítani, majd porrá zúzni. Így akár kávéízesítőként is bevethető, mert semlegesíti a savasságot. Jótékony hatása pedig elsősorban annak köszönhető, hogy a tojáshéj gazdag tápanyagokban - glükozamint, hialuronsavat, kollagént tartalmaz - amelyek elősegítik az ízületek regenerálódását. A keverék ráadásul hónapokig eltárolható.

Végezetül egészségre gyakorolt pozitív külső és belső alkalmazásáról hoztunk is egy kis videót is:

@greens_of_daisy ?A tojás héj nagyon sok mindenre használható! ? A kertben is kifejezetten hasznos, például csigák távoltartására, vagy a talaj tápanyagtartalmának dúsítására, a háztartásban készülhet belőle lefolyótisztító vagy súrolószer, most viszont az egészségre gyakorolt pozitív külső és belső alkalmazásáról hoztam videót. Te melyik felhasználását ismered?? #tojás #héj #tojáshéj #felhasználás #maradékmentes #hulladékmentes #étrendkiegészítő #kalcium #kálcium #népigyógyászat #népigyógymód #népipraktika #népipraktikák #ízületifájdalom #gyógymód #természetes #természetesen #diy #házilag #egészségeséletmód #érdekesség #újrahasználás #újrahasznosítás ♬ eredeti hang - Daisy Bukovicsné Bék

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

helllovidek

tiktok

tojás

tojáshéj

suroló

meztelen csiga

arcpakolás

izületi bántalmak

reform

egészség