„Cigányoknak tilos a belépés”: botrány lett a kecskeméti kocsma rasszista feliratából

HelloVidék   
  Megosztom
„Cigányoknak tilos a belépés”: botrány lett a kecskeméti kocsma rasszista feliratából

„Cigányoknak tilos a belépés” – feliratot mutatott a Kozák Ital nevű kecskeméti Kft. Izsáki úton lévő üzletének LED-panelja. Az italbolt később megmagyarázta a dolgot, legalábbis megpróbálta...

„Cigányknak tilos a belépés” – feliratot mutatott a Kozák Ital nevű kecskeméti Kft. Izsáki úton lévő üzletének LED-panelja, derült ki a Roma Szeretetszolgálatnak elküldött videóból, amit az RTL Híradója közölt.

Ifj. Rostás-Farkas György a szervezet részéről azt írta:

Természetesen elítéljük a rasszizmus összes formáját, és megtesszük a megfelelő jogi lépéseket!

Közben az italbolt is megszólalt az ügyben: Facebook-oldalukon azt írták, hogy a bolt kijelzőjét ismeretlenek törték fel, az üzenettől elhatárolódnak, az üggyel kapcsolatban feljelentést tesznek. Úgy fogalmaztak:

A mai napon megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az új Izsáki úton lévő üzletünk led panelját feltörték! A kiírt szövegtől teljes mértékben a Kozák Kft. elhatárolódik, és azonnali rendőrségi feljelentést tettünk”.

Nem tudni, pontosan mennyi ideig volt látható a rasszista felirat az italbolt kijelzőjén. A Roma Szeretszolgálat még videót is közölt a látványról:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rasszizmus

cigányság

rasszizmus

kocsma