Vészhelyzet lett a csőtörésből: fűtés nélkül maradt Szombathely legnagyobb iskolája

HelloVidék   
  Megosztom
Vészhelyzet lett a csőtörésből: fűtés nélkül maradt Szombathely legnagyobb iskolája

A szombathelyi iskolában a hét elején állt le a fűtés, megoldást kerestek és találtak. Fűtés nélküli osztálytermek helyett kollégiumokban, könyvtárban, moziban tanulnak a paragvárisok - írta a Nyugat.hu.

A szombathelyi belvárosi iskolában a hétvégén állt le a fűtés egy csőtörés miatt, a hiba az iskola saját rendszerében történt. Az iskola keddtől rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el, abban bízva, hogy egy-két nap után újraindul a fűtés. Viszont kiderült, hogy a javítás hosszabb időt vesz igénybe, ezért kerestek más megoldást arra, hogy folytathassák a tanítást az iskola mintegy 700 diákja számára - írta a Nyugat.hu.

Több szombathelyi intézmény sietett az iskola segítségére, akik a javítás idejére befogadták a diákokat. Az igazgató köszönetét fejezte ki az AGORA – Művelődési és Sportház, az AGORA – Savaria Filmszínház, a Berzsenyi Dániel Könyvtár, a Boldog Salkaházi Sára Technikum, a Berzsenyi Dániel Kollégium, a Mathias Corvinus Collegium, a Németh Pál Kollégium és a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola felé.

A gyerekek reggel az iskolába mentek be, onnan indultak az ideiglenes helyszínekre, majd visszamentek az iskolába ebédelni, délután pedig a megszokott módon, az udvaron várhatják a szülők a gyerekeket.

A következő napokra a hibaelhárítás és a rendszer feltöltése, majd a fűtés újraindítása van hátra - közölte a lappal Gergácz Gábor igazgató. Hozzátette, legfőbb céljuk a tanítás folytatása.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fűtés

csőtörés

szombathely

iskola