Egymást érik a robbantások a vidéki bányában: mégis, mi folyik itt?

HelloVidék   
  Megosztom
Egymást érik a robbantások a vidéki bányában: mégis, mi folyik itt?

Kezd tarthatatlanná válni a helyzet a recski bányában, ahol ebben a hónapban már két robbantás is történt. A bányaművelés annak ellenére folyik, hogy a rendőrség  vizsgálja, hogy van-e személyi felelőse a tavaly júniusi sárlavinának.

A Népszava információi szerint a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával folyó nyomozás részeként eredetileg február végéig kapott határidőt a bányászati szakértő az igazságügyi szakértői vélemény előterjesztésére.

A Népszava szerint elméletileg egy magyar államtól teljesen független magántársaság bányájáról van szó. Legutóbb 2024. február 8-án tartottak informális egyeztetést az ügyben, amelyen részt vett többek között Recsk polgármestere, illetve a helyi jelenléttel és segítségnyújtással megbízott koordinátoruk is. Akkor arra jutottak hogy:

az érintett 22 háztartás „tulajdonképpen és általánosságban nem feltétlenül kívánna változtatni eddigi lakóhelyén, életmódján”, ha „valamilyen módon garantálható volna, hogy egy következő szélsőséges időjárási körülmény, vihar, sárlefolyás, semmilyen módon nem veszélyezteti a háztartásaikat”

– válaszolta a lapnak Sass Gyula Levente társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős vezető, aki hangsúlyozta, hogy „az MR Lakásalap Nkft. folyamatos terepi jelenléte mellett, egészen konkrét ingatlan vásárlási és bérleti kínálati listát egyeztet az ott lakókkal, amennyiben ezzel kapcsolatban érdeklődés és együttműködési szándék mutatkozik”.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

recsk

bánya

robbanás