Nagyot koppant az Elf Bart árusító zalai férfi: nem hitte, hogy ilyen alapos házkutatás vár rá

MTI   
  Megosztom
Nagyot koppant az Elf Bart árusító zalai férfi: nem hitte, hogy ilyen alapos házkutatás vár rá

Interneten árulta az ismeretlen eredetű és összetételű, az egészségre fokozottan ártalmas Elf Barokat egy árus, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) zalai munkatársai lepleztek le - tájékoztatta a NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-t. Joó Hilda közleménye szerint a zalai revizorok egy közösségi oldal zárt bejegyzései, megosztásai alapján figyeltek fel egy hirdetőre, aki öt nap garanciával kínált különféle aromákkal ízesített Elf Barokat.

A NAV munkatársai a csomagátvételi pontra rendelt küldeményből azonosították a feladót, majd a - közleményben nem nevesített településen lévő - lakásán házkutatást tartottak. Itt az ágyneműtartóból több karton, ismeretlen eredetű Elf Bar került elő, amit a bevetési igazgatóság pénzügyőrei lefoglaltak. Az illegálisan forgalmazott termékek ügyében adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység és jövedékijog-sértés miatt indult eljárás.

A NAV arra is felhívja a figyelmet, hogy a különböző ízesítésű, illegális elektronikus cigaretták komoly veszélyt jelentenek a fiatalkorúakra, mivel könnyen függőséget, akár nikotinmérgezést is okozhatnak. Az Elf Bar egyetlen adagjának nikotintartalma tíz-húsz doboz cigaretta hatóanyagával ér fel, éppen ezért használata különösen veszélyes lehet az egészségre.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

elf bar

illegális

dohányzás

csempészáru

életmód

egészség