Örülhetnek a tatabányai biciklisek: óriási beruházással segítik a város kerékpározó lakóit

MTI   
  Megosztom
Örülhetnek a tatabányai biciklisek: óriási beruházással segítik a város kerékpározó lakóit

Tatabányán átadták a T-Bike közösségi bérkerékpáros rendszert 25 hagyományos és ugyanennyi elektromos rásegítésű járművel - ismertette hétfői sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) elmondta, a városban hat állomást létesítettek, a rendszerben - az idősebbekre is gondolva - elektromos kerékpárok is igénybe vehetők. A beruházás 150 millió forintból valósult meg.

A tatabányai fejlesztés egy nagyobb, levegőminőség javítását célzó projekt része, melyben nyolc régió tíz településén valósítanak meg beruházásokat - ismertette a polgármester. Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években csaknem hatvan kilométernyi kerékpárút épült. Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba.

A vármegyeszékhelyről kerékpárral el lehet jutni Oroszlányba, továbbá a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese és a bányászati múzeum felé. Tatabányáról Tatán át pedig Dunaalmásig vezet útvonal, amely csatlakozik az EuroVelo 6 nemzetközi hálózathoz.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

tatabánya

biciklis

kerékpáros

sport

életmód

közlekedés