Így készül a legfinomabb házi töpörtyűkrém: pofon egyszerű tepertőkrém recept

HelloVidék   
  Megosztom
Így készül a legfinomabb házi töpörtyűkrém: pofon egyszerű tepertőkrém recept

Gyermekkorunk kedvenc íze, a tepertőkrém. A hagyományos tepertőkrém recept alapján az utánozhatatlan kenyérfeltét, a tepertőkrém készítése, egyenesen a nagymama konyhájából. Mutatjuk hogyan készül a tepertőkrém házilag.

Pillanat alatt elkészíthető finomság, amelyet ha nem a nagymama által készített verzióban a spájzból kiemelve kentünk a roppanós kenyércsücsökre, akkor az iskolai tízóraik és uzsonnák kevésbé pikáns töpörtyűkrémjeit kóstolhattuk meg. Annyi biztos, hogy a magyar konyha különleges kenyérfeltétje ízletes opcióként szolgált a májkrémes, löncshúsos napok színesítésére vagy éppen az ebéd előtti éhség tökéletes csillapítójaként örök ízemléket generálva bennünk.

Sokak számára ismerős lehet az érzés, amikor lelkesen készítjük életünk első tepertőkrém variációját, ám az íz nem az, amire emlékeztünk. Felmerül a kérdés: talán a tepertőkrém recept nem megfelelő vagy nem jó alapanyagot vásároltunk, vagy kimaradt a nagymama titkos töpörtyűkrém hozzávalója? Mielőtt végleg lezárnánk tepertőkrém készítő pályafutásunkat érdemes még néhány próbálkozás, hiszen az finom tepertőkrém házilag, rengeteg variációban készíthető el.

Lássuk, hogyan készül a hagyományos tepertőrkém házilag, ahogy a nagymama csinálta!

Nem létezik két egyforma tepertőkrém recept, hiszen a kezdő lépések után mindenki a saját ízlése szerint sóval, tojással, mustárral, hagymával, különleges fűszerekkel, egyedileg turbózhatja tepertőkrém változatát. Az fő alapanyagot, a tepertőt elkészíthetjük házilag, így még finomabb eredményt kapva, de ha erre nincs lehetőségünk, megvásárolhatjuk termelőtől is a tepertőkrém készítéshez szükséges minőségi alapanyagot. Ha megvan a tepertőnk kezdhetjük is a tepertőkrém elkészítését, ami az egész család és a vendégek kedvence lesz!

Hagyományos tepertőkrém recept hozzávalói:

  • 250 gramm tepertő
  • 4 ek mustár
  • fekete bors

Tepertőkrém elkészítése:

A tepertőt pürésítjük turmixban, botmixerrel vagy aprítógéppel. Egy tálba tesszük a tepertőkrém alapunkat és hozzáadjuk a mustárt, majd sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük. Csemegehagymával vagy lilahagymával a legfinomabb. Ropogós kenyérrel tálaljuk és ügyelünk rá, hogy nekünk is jusson a finom tepertőkrémes falatokból!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gasztro

gasztronómia

tepertő

tepertőkrém

kenyér

recept

harapnivaló

töpörtyű

receptek