Gyermekként utáltuk, felnőttként imádjuk: itt a hagyományos kelkáposzta főzelék recept

HelloVidék   
  Megosztom
Gyermekként utáltuk, felnőttként imádjuk: itt a hagyományos kelkáposzta főzelék recept

A hagyományos kelkáposzta főzelék egy megosztó étel, ez a kelkáposzta főzelék recept viszont segíthet közelebbről megismerni. A végén rájössz, valójában milyen finom ez a főzelék!

Mi jut eszünkbe először a kelkáposztáról? A kelkáposzta főzelék gyermekkorunk egyik réme volt mind színe, mind állaga miatt, és már a gondolatba is beleborzongtunk, hogy a konyhásnéni a tányérunkba szedi. Felnőttként már máshogy tekintünk rá: a kelkáposzta főzelék egy igazi egészséges, laktató étel, amit sokféle módon elkészíthetünk, szaftos sülthúsok mellett pedig mennyei köret válik belőle.

A kelkáposzta főzelék hozzávalói:

1 fej kelkáposzta

4 krumpli

3 gerezd fokhagyma

2 ek liszt

1 tk pirospaprika

1 tk köménymag

bors

olaj

Hagyományos kelkáposzta főzelék recept:

  1. Az alaposan megmosott, felszeletelt kelkáposztát és felkockázott krumplit főzzük annyi vízben, amennyi pont ellepi. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a köményt és főzzük őket puhára körülbelül 30 perc alatt.
  2. Készítsünk rántást: hevítsünk olajat, majd tegyük bele a lisztet és pirítsuk aranybarnára, ezután adjuk hozzá a paprikát és a reszelt fokhagymát.
  3. Öntsük fel vízzel a rántást, majd keverjük a krumplis kelkáposztához, míg be nem sűrűsödik.
  4. Tálaljuk melegen, sülthúsok mellé

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

káposzta

kelkáposzta

recept