Milliárdos beruházás: kibővül a miskolci ipari park

HelloVidék   
  Megosztom
Milliárdos beruházás: kibővül a miskolci ipari park

Több, mint 70 milliárd Ft értékben terveznek magas hozzáadott értékű beruházásokat a vezető multinacionális nagyvállalatok Miskolcon: az elkövetkező két évben a legmodernebb technológiát hozzák majd a város ipari parkjaiba.

Nemrég zárult le a Miskolci Déli Ipari Park, illetve a 120 hektáros új iparterület alapinfrastruktúrájának a II. fejlesztési üteme a 304-es út déli oldalán, az 1000 hektáros iparterület részeként. Az 1,5 milliárd forint támogatás tartalmú, Európai Unió által finanszírozott fejlesztés eredményeként aszfalt borítású feltáró utak, gyalogos járda kerékpárúttal, vonalas létesítmények, csapadékvíz átemelő és –tározó, közvilágítás és a Hejő-patak mederrendezése valósult meg.

Az iparterület fejlesztésének III., egyben befejező üteme 2020-ban záródik: az 1,9 milliárd Ft összegű infrastruktúra fejlesztés révén a teljes iparterület aszfaltos úton való elérhetősége megvalósul, illetve további vonalas létesítmények kerülnek átadásra.

Az előzőekben hivatkozott fejlesztések eredményeként az ipari parkban és az új iparterületen a teljes alapinfrastruktúra elérhetővé válik, emellett Miskolc környezetbarát és okos városfejlesztési irányvonalaként a geotermikus energia is a befektetők rendelkezésére áll.

A green city elveknek való megfelelés azért lényeges, mert a modern technológiai szintet képviselő vállalkozások előnyben részesítik azokat a befektetési célpontokat, ahol a környezetért való felelős társadalmi magatartás konkrét tevékenységekben is megnyilvánul. A környezet megóvása több cég tevékenységében is megjelenik: 2019. októberében a GS Yuasa Magyarország Kft. megkezdte működését a Miskolci Déli Ipari Parkban, ahol az elektromos, zéró emissziós autók számára készülő lítium-ion akkumulátorok sorozatgyártása várhatóan a jövő év elején fog elkezdődni.

Természetesen nemcsak a nagyvállalatok számára kínál a város kiváló befektetési lehetőségeket, hanem a kisebb vállalkozásokat is várja ez a modern ipari környezet: 1 – 1000 hektár nagyságig terjedő iparterületeken fejleszthetnek a Miskolcot választó vállalkozások.

Bár a térségben is egyre csökken a munkaerő-tartalék, a Miskolci Egyetem és a város szakképző intézményei a vállalkozások egyedi igényeit is figyelembe véve elősegítik a munkavállalók képzését, a miskolci Foglalkoztatási Paktum iroda pedig szolgáltatásaival segítséget nyújt a vállalatoknak a megfelelő munkavállaló megtalálásában.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyár

miskolc

ipari park

befektetés

fejlesztés

beruházás