Milliós fejlesztések Tolna megyében: több településen vízelvezető rendszert építenek ki

MTI   
  Megosztom
Milliós fejlesztések Tolna megyében: több településen vízelvezető rendszert építenek ki

Vízelvezető rendszer épül a Tolna megyei Kakasdon és Csikóstőttősön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával, Decsen befejeződött a csapadékvíz-elvezetés kiépítése - közölte a Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal.

Kakasdon 138 millió forintos TOP-forrásból 558 méternyi burkolt meder készül el

- írták.

A most kezdődő munka a harmadik vízelvezetési projekt az utóbbi évtizedben az 1600 lakosú településen. Schellné Simcsik Orsolya polgármester elmondta, hogy a községben legutoljára 2010-ben okozott a nagy mennyiségű csapadék jelentős károkat. A beruházás szeptember végéig fejeződik be.

Csikóstőttősön szintén 2010-ben volt nagyobb árvíz, amikor a megáradt Hábi-árok és Baranya-csatorna miatt 50 embernek kellett elhagynia otthonát. A 780 lakosú településen 2012-ben 147 millió forintból három kilométernyi vízelvezetőt építettek, most 195 millió forintos TOP-támogatásból mintegy két kilométer vízelvezető készül el december végéig, amely a Hábi-csatornába vezeti a csapadékot.

Decsen a 381 millió forintos támogatással és 6 millió forintos önkormányzati hozzájárulással kiépült vízelvezető rendszer 3534 méter nyílt földárkos, 736 méter burkolt, 1480 méter zárt csatornaszakaszt és átemelő szivattyút foglal magában. A hálózat a település alatt húzódó Tabáni-árokba, illetve a Dobornya-csatornába vezeti a vizet.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tolna megye

vízelvezető rendszer

kakasd

csikóstőttős

terület- és településfejlesztési operatív program

decs

csapadékvíz-elvezetés

beruházás

fejlesztés