Orbán elárulta, mire készülhetünk: tragédia lesz, ha nincs szigorítás

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán elárulta, mire készülhetünk: tragédia lesz, ha nincs szigorítás

Orbán Viktor arról beszélt reggel a Kossuth rádióban, hogy a harmadik hullám erősebb lesz, mint a második volt. A járványügyi szakemberek úgy vélték, tragédia lesz, ha nem szigorítanak. Azt, hogy hogyan tudják lebonyolítani a nyitást húsvét után, a március 15-i héten tervezik meg. Eddig várják a véleményeket a Nemzeti Konzultációra is.

rbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában a tegnap bejelentett korlátozásokkal kapcsolatban elmondta, nem volt más válásztás: ezek járványügyi kérdések. A járványügyi szakemberek úgy vélték, tragédia lesz, ha nem szigorítanak, ahogy az orvosok véleménye is az volt, hogy most zárni kell ahhoz, hogy később nyitni lehessen.

A harmadik hullámban vagyunk: a harmadik erősebb lesz, mint a második volt: a legnehezebb időszakra kell felkészülni

mondta a miniszterelnök, és azt is ismertette: "a március 15-ei héten megtervezzük, hogy húsvét után hogyan tudunk fokozatosan nyitni". A bölcsődéket addig is megpróbálják nyitva tartani.

A korlátozásokkal kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: a virágboltok 8-án, nőnapon még nyitva maradhatnak, viszont minden más üzletnek - étterem, kaszinó, műszaki bolt - be kell zárnia. Azoknak, akik bezárásra kényszerülnek, egész hónapra elengedik a bérleti díjakat, megkapják a bértámogatást, adókedvezményeket - mondta.

Azt is ismertette a miniszterelnök, hogy a kórházakra fog most nyomás nehezedni: fel fog futni a kórházi ápoltak száma. Jelenleg 6867-en vannak kórházban, ez 15-20 ezerig is felmehet. 677 fő van lélegeztetőgépen. Az új igazolt fertőzöttek száma 6369 és 143-an hunytak el.

Lesz elég ágy és lesz elég ember

- mondta.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orbán viktor

koronavírus

járvány

járvány lassítás