Így dobnák fel ezt a vidéket: új képzőközpontot hoznak létre a járműgyártásban

MTI   
  Megosztom
Így dobnák fel ezt a vidéket: új képzőközpontot hoznak létre a járműgyártásban

Ágazati képzőközpontot hoz létre a specializált gép- és járműgyártás területén a Tolna Megyei Szakképzési Centrum - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

A fejlesztést a Széchenyi 2020 program 270 millió forintos támogatásával valósítják meg - írták.

A képzőközpontban az elektromos és hibrid technológiák terjedéséhez alkalmazkodó, a régió lakossági és vállalkozói igényeinek megfelelően, magas színvonalon képeznek szakembereket.

A 2022 október 31-én záruló projekt részeként megújul a Tolna Megyei Szakképzési Centrum Ady Endre Technikum és Kollégium gépjármű-diagnosztikai tanműhelye, ahová a gyakorlati oktatást segítő eszközöket - többek között preparált elektromos, hibrid és benzines autót -, informatikai eszközöket, információtechnológiai rendszereket, alkalmazásokat szereznek be. A beruházásokat képzések egészítik ki.

A szakképzési centrum honlapján a projekt leírásában kitértek arra is, hogy a képzőközpont nonprofit gazdasági társaságként jön létre, a tulajdonosi kört alkotó kkv-k és a centrum klaszter jelleggel működnek együtt.

Azt írták: Tolna megyében is ugrásszerűen nő az elektromos és hibrid járművek száma, és a régióban tervezett e-mobilitási fejlesztések miatt várhatóan nő az igény a személygépkocsik, tömegközlekedési eszközök karbantartása, javítása iránt.

A Paks II. beruházással a térségbe érkező, elsősorban autóipari, autószerelői vállalkozásoknak több munkaerőre lesz szüksége, amelyet a létrejövő Ágazati Képzőközpont igyekszik majd képezni - tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

képzőközpontok

szekszárd

járműgyártás