Így javítanának a vidéken élő nők helyzetén: ezt erősítenék a magyarok

Világgazdaság   
  Megosztom
Így javítanának a vidéken élő nők helyzetén: ezt erősítenék a magyarok

Tizenegy ország részvételével nemzetközi miniszteri konferenciát szervezett pénteken Kranjban a szlovén Mezőgazdasági, Élelmezésügyi és Erdészeti Minisztérium, amelynek témája a nők helyzete a vidéki térségekben volt. Az eseményen számos nyugat-balkáni ország képviseltette magát, Franciaország, Németország és Ausztria mellett.

Magyarországon a családi gazdaságok megerősítése a cél, amit az új törvényi szabályozással és a hozzá kapcsolódó adóreform révén szeretnének elérni - közölte Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Szlovéniában rendezett konferencián, ahol a nők helyzete a vidéki térségekben volt a téma.

A Világgazdaság szerint az államtitkár kifejtette, hogy új lehetőségeket nyit a nők agráriumhoz kapcsolódó szerepvállalásának erősödésében a mezőgazdasági munka hagyományos jellegének és nehézségének XXI. századi átalakulása, az automatizációt és digitalizációt jelentő új technológiák térnyerése, amit a magyar agrárpolitika egy jelentős beruházási programmal támogat.

Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány külön programot indított a magyar falvak infrastruktúrájának, közszolgáltatásainak fejlesztése érdekében, ami az óvodák, orvosi rendelők fejlesztése vagy éppen az utak rendbe tétele révén jelentősen javítja a kistelepüléseken élők életkörülményeit, teszi vonzóbbá az ottani életet a fiatalok számára is.

Az esemény végén a résztvevő országok közös nyilatkozatot fogadtak el,

A konferencia másnapján Feldman Zsolt meglátogatta az 59. Agra Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásárt Gornja Radgonában. Az augusztus 21-26. között megrendezendő eseményt Borut Pahor szlovén köztársasági elnök nyitotta meg. Az AGRA vásárt Franciaországgal partnerségben rendezik meg, Ausztriából, Horvátországból, Olaszországból, Magyarországról, Németországból és Szerbiából érkező kiállítók részvételével.

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat magyar standot üzemeltet számos hazai cég jelenlétével és augusztus 22-én magyar-szlovén üzleti fórumot szervez a vásárhoz kapcsolódóan.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

családi gazdaságok

mezőgazdaság

agrárium