Sok család várta ezt a napot: megkezdődött a családi adó-visszatérítés postai kézbesítése

MTI   
  Megosztom
Sok család várta ezt a napot: megkezdődött a családi adó-visszatérítés postai kézbesítése

Megkezdődött a családi adó-visszatérítés postai kézbesítése szerdán, ezzel elindult Magyarország eddigi legnagyobb egyösszegű családtámogatásának, egyben legnagyobb adócsökkentésének kifizetése - közölte a családokért felelős parlamenti államtitkár a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Zsigó Róbert elmondta, a dolgozó szülők az átlagbér szintjéig kapják vissza a tavaly befizetett személyi jövedelemadójukat (szja), a visszatérítés maximális összege szülőnként elérheti a 809 ezer forintot. Ha mindkét szülő dolgozik és tavaly fizettek szja-t, egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekhót) vagy kisadózó vállalkozások tételes adóját (katát), akkor mindketten megkapják a családi adó-visszatérítést.

Elmondta azt is, hogy a pénzt kétféleképpen kaphatják meg a szülők: ha a családi pótlékot is postai úton kapják vagy készpénzben kérték az adónyilatkozatban a visszatérítést, akkor a postás kézbesíti majd, egyéb esetben pedig banki átutalással érkezik az összeg február 15-ig.

Azok a szülők is megkapják a pénzt, akik esetleg lekésték a december 31-ei nyilatkozati határidőt, ők az szja-bevallásukban kérhetik majd a családi adó-visszatérítést

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

családi adókedvezmény

családi adó-visszatérítés

családtámogatás

adócsökkentés