Orbán Viktor megüzente: nem engedi, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor megüzente: nem engedi, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba

Hajnali fél 3-ig tartott az orosz-ukrán háború miatt elrendelt rendkívüli EU-csúcs. A tanácskozás után rövid Facebook-videóban számolt be a fejleményekről, és a várható uniós szankciókról Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök arról tájékoztatott, hogy nem fogják engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba! A videóban a miniszterelnök kitért arra is, milyen szankciókat tervez az EU, erről percről percre cikkünkben olvashatsz részletesen. De a lényeg:

Megszólalt Ursula von der Leyen is

A szankciók olyan területeket érintenek majd, mint a pénzügyi szektor, az energia, a közlekedés és az orosz elit számára kiadott vízumok

- közölte Von der Leyen a péntek hajnalban véget ért brüsszeli tanácskozás után.

Von der Leyen elmondta, hogy az elfogadott intézkedések lehetetlenné teszik Oroszország számára, hogy olajfinomítóinak korszerűsítéséhez szükséges technológiát vagy repülőgépek pótalkatrészeit vásárolja meg. Szerinte az elfogadott masszív és célzott szankciócsomag megmutatja, hogy az EU mennyire egységes.

Először is, ez a csomag pénzügyi szankciókat tartalmaz, amelyek az orosz bankpiac 70%-át és kulcsfontosságú állami tulajdonú vállalatokat célozzák, többek között a védelmi ágazatban

- írta a Twitteren.

A szankciók nem terjednek ki az orosz gáz EU-ba történő behozatalára. Erről kérdezve Von der Leyen azt mondta, hogy sürgősen megvizsgálják, hogyan lehetne Európát leszoktatni az orosz energiától való függőségéről.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orbán vikor

ukrán háború

gazdaság