Benzinárstop: ez garantálja egyedül a magyarok élelmiszer-ellátását

HelloVidék   
  Megosztom
Benzinárstop: ez garantálja egyedül a magyarok élelmiszer-ellátását

A mezőgazdasági erőgépek mérettől függetlenül továbbra is a 480 forintos áron tankolhatnak a kutakon. Ez különösen fontos a gazdatársadalomnak, és segíti mezőgazdasági termelőket a tavaszi munkák elvégzésében, amely a zavartalan élelmiszer-ellátás feltétele, mondta el Nagy István agrárminiszter.

Így megfelelő időben biztosítva lehet az ország élelmiszerellátása és elegendő, kiváló minőségű élelmiszerek kerülhet a magyar családok asztalára - tette hozzá.

Emlékeztetett: a kormányrendelet rögzíti, hogy a 7,5 tonna feletti gépjárművek és a 3,5 tonna feletti külföldi gépjárművek csak a nagynyomású kutakon tankolhatnak és ott is piaci áron.

A február végén életbe lépett 5 forintos jövedéki adócsökkentésre jön rá még a most életbe lépett literenkénti 20 forintos újabb adócsökkentés.

Az emberek érdekében kitartunk a benzinárstop mellett, jóllehet, Európában több mint 200 forinttal drágább a benzin és a gázolaj, mint Magyarországon

- összegezte a miniszter, aki szerint a koronavírus-járvány is megmutatta, hogy a magyar emberek, a magyar családok számára az egyik legfontosabb kérdés a biztonságos élelmiszer-ellátás - közölte az Agrárminisztérium.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

benzinár

árstop

élelmiszer-ellátás

agrárminiszter