A kárpátaljai Ungvár gyakorlatilag megtelt: 900 ezer menekült érkezhet Ukrajnából hazánkba

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
A kárpátaljai Ungvár gyakorlatilag megtelt: 900 ezer menekült érkezhet Ukrajnából hazánkba

Ahogy a háború terjed, fennáll annak a veszélye, hogy a jövő héten még többen érkeznek majd Magyarországra, és ez óriási kihívás elé állít bennünket, mondta el a kormányfő is. Az előrejelzések szerint akár a 900 ezret is elérheti az Ukrajnából, a háború elől Magyarországra menekülők száma - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Éppen három hete indult el Oroszország ukrajnai inváziója, továbbra is kemény harcok folynak, az orosz erők főleg nagyvárosokat bombáznak, így Kijevet, Harkovot és Mariupolt. Utóbbiban a legsúlyosabb a helyzet, folyamatosak a civil létesítmények elleni támadások, és humanitárius katasztrófa van kibontakozóban a városban - az elmúlt órák legfontosabb eseményeiről itt, a Portfolion tájékozódhat.

A szerda hajnali jelentések szerint Magyarországra már 429 ezer menekült érkezett. Ahogy a háború terjed, fennáll annak a veszélye, hogy a jövő héten még többen érkeznek majd Magyarországra, és ez óriási kihívás elé állít bennünket, mondta el a kormányfő.

Eddig viszont csak 2655 fő menedékstátusz iránti kérelmet adtak be nálunk.

3329 ukrajnai jött vonattal Budapestre szerdán

Az ukrajnai háború elől szerdán 3329 ember, köztük 971 gyermek érkezett Budapestre vonattal, írja a police.hu. A legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek. Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 59 ember, köztük 37 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg, közölték.

Kárpátaljai Ungvár gyakorlatilag megtelt

Kárpátalján a Telex riportereinek elmondása szerint Ungvár gyakorlatilag megtelt az ország nyugati területeiről érkező menekültekkel. A város vasútállomására érkezők Kijevből, Harkivból, Odesszából és Donyeck megye nem szakadár részeiből jönnek. Naponta 10-12 ezer menekült érkezik erre az állomásra, mondja az egyik fiatal civil segítő, aki maga is néhány napja menekült el Kijevből. Beregszász városában már ott tartanak, hogy előkészítik a légópincéket.

Cmílapkép: Záhony, 2022. március 14. MTI/Czeglédi Zsolt

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

menekültek

orosz-ukrán háború

kárpátalja