Ezért vigyázzunk, mit sóznak ránk: 40 ezer hamis parfümöt találtak Nagykanizsán

MTI   
  Megosztom
Ezért vigyázzunk, mit sóznak ránk: 40 ezer hamis parfümöt találtak Nagykanizsán

Több mint egymilliárd forint értékű hamis parfümöt találtak Nagykanizsán egy Távol-Keletről érkező konténerben.

Joó Hilda, a a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte: egy elektronikai szállítmány elvámolását kérte egy magyar cég a nagykanizsai vámudvarban. A pénzügyőrök a bejelentett termékekből azonban feltűnően keveset találtak, ugyanakkor a konténer hátuljában lévő kartondobozokban különböző ismert márkájú, de hibás feliratú parfümök voltak.

Az előzetes szakértői vélemény szerint a mintegy 40 ezer üveg parfüm mindegyike hamisítvány, amelyeket a védjegytulajdonosok engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A közlemény kitér arra is, hogy a hamisított termékek kiszűrése a piacról azért fontos, mert azok a gazdaság szereplőinek jelentős károkat okoznak, a vásárlóknak pedig egészségügyi kockázatot jelentenek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

adó

parfüm

hamisítvány

vásárlási szokások