Milliárdos fejlesztés: tovább fejleszti gyártókapacitását a Bosch Makláron

MTI   
  Megosztom
Milliárdos fejlesztés: tovább fejleszti gyártókapacitását a Bosch Makláron

Több mint ötvenmilliárd forintból fejleszti gyártókapacitását a Robert Bosch Automotive Steering Kft. Makláron - közölte a vállalat.

Tájékoztatásuk szerint a 2023 végéig megvalósuló, 52 milliárd forintot meghaladó értékű beruházás-sorozat keretében 70 000 négyzetméteren alakítanak ki új termelési és logisztikai területet. Ennek részeként csúcstechnológiájú gyártó- és összeszerelő létesítményeket, szerszámüzleteket, logisztikai raktárakat, integrált szerviz- és irodaközpontot létesítenek.

A fejlesztés hosszú távon biztosítja a cég versenyképességét, emellett megteremti a gyártási volumen jelentős növelésének lehetőségét

- hangsúlyozták.

A közleményben ismertetik: a Robert Bosch Automotive Steering Kft. személygépjárművekbe kormányműveket, tehergépjárművek számára kormányoszlopokat, kormánytengelyeket és felújított alkatrészeket szállít a világ több mint 100 járműgyártójának. A 2003-ban alapított vállalat Egerben hagyományos hidraulikus, míg Makláron elektromos kormányműveket és tehergépjárművekbe való kormányrendszereket gyárt. A két telephelyről évente több mint 3 millió kormányrendszer és ezek alkatrészei kerülnek ki.

A Makláron gyártott elektromos kormánymű-rendszerek az elektromos és önvezető járművek kulcselemei, ezekre az autóipar átalakulásával egyre nagyobb igény van. A gyárban a kutatás-fejlesztést a gyártáshoz hasonlóan a legmodernebb, Ipar 4.0 megoldások támogatják.

A technológiai fejlesztések a környezetvédelmet is szolgálják, ennek köszönhetően a cég tavaly 90 százalékkal csökkentette folyékony veszélyes hulladék kibocsátását

- közölték.

A Robert Bosch Automotive Steering Kft. a nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint 2021-ben 505,5 millió euró nettó értékesítési árbevételt ért el az előző évi 431,1 millió euróval szemben. Adózott profitja tavaly 4,6 millió euró volt a 2020. évi 35,3 millió eurós veszteség után. Az eredménybeszámoló szerint a cég tavalyi átlagos létszáma 1050 fő volt, míg az előző évben 1034 embert foglalkoztatott. A Bosch vállalatcsoport nyolc önálló társaságával Magyarország egyik legnagyobb külföldi tulajdonú ipari munkaadója, 17 ezer embert foglalkoztat. 2021-ben 1711 milliárd forint nettó árbevételt ért el. A Bosch világszerte több mint 402 600 embernek ad munkát és 2021-ben közel 79 milliárd euró árbevételt ért el.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fejlesztés

bosch

maklár

beruházás