Ömlik a pénz Békés megyébe: mutatjuk, mire költik a milliárdokat

MTI   
  Megosztom
Ömlik a pénz Békés megyébe: mutatjuk, mire költik a milliárdokat

Több mint 8 milliárd forinttal, 94,8 milliárd forintra nőtt a TOP (Területfejlesztési Operatív Program) Plusz Békés megyében felhasználható keretösszege - közölte a Békés Megyei Önkormányzat

A közleményben azt írták, új elem a TOP Plusz pályázatokban, hogy köznevelési intézmények fejlesztésére is lehetőség nyílik több mint 4,2 milliárd forint nagyságrendben. Ezt a keretet a megyei tankerületek használhatják fel.

Csaknem 2,6 milliárd forinttal emelkedett az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére felhasználható keretösszeg, amelyből célzottan a megyei gyógyfürdőket fejleszthetik. Így felújítások várhatók a békési, a békéscsabai, a füzesgyarmati, a gyomaendrődi, az orosháza-gyopárosfürdői és a szarvasi strandon.

Ugyanennyivel nagyobb összeg fordítható a 4-5 számjegyű utak fejlesztésére. A pluszforrásból a békéscsabai járásban 5,1 kilométernyi, a gyomaendrődiben 2,8 kilométernyi, a mezőkovácsháziban pedig 2 kilométernyi utat korszerűsíthetnek. Aktív turizmus fejlesztésre több mint 3,2 milliárd forintot fordíthatnak a megyei pályázók.

A közleményben idézték Zalai Mihályt, a közgyűlés elnökét, aki elmondta: ahogyan az előző ciklusban, most is arra törekszenek, hogy a megyei keretet meghaladó mértékben érkezzenek fejlesztési források ipari és turisztikai fejlesztésekre, egészségügyi, szociális, oktatási intézmények korszerűsítésére, energetikai beruházásokra, kül- és belterületi utak és kerékpárutak építésére, korszerűsítésére.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

békés megye

top

területfejlesztési operatív program plusz

top plusz

fejlesztés

beruházás

fürdők