Tehetetlenek a szülők: eltörlik a tanyákra kijáró óvodabuszt; mi lesz így a kicsikkel?

HelloVidék   
  Megosztom
Tehetetlenek a szülők: eltörlik a tanyákra kijáró óvodabuszt; mi lesz így a kicsikkel?

A Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda néhány napja levélben értesítette a szülőket arról, hogy megszűnik a balkányi óvodabusz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az óvoda fenntartója, a Nyíregyházi Görögkatolikus Egyházmegye a „megváltozott gazdasági helyzettel” indokolta a járat törlését. A szülők egy része nem tudja, hogyan vigye majd a gyerekeket óvodába. Az intézmény augusztus elején küldött körlevelet, amelyben azt írják, kísérőt biztosítanak a helyközi buszra, de a szülők szerint ez nem megoldás, mert a zsúfolt volánbuszra nem ültethetik fel a kicsi gyerekeket, számolt be a tarthatatlan helyzetről az RTL Híradó.

A tanyákon működtetett busz megszűnésével a gyerekeket a menetrend szerinti járatra kellene feltenniük a szülőknek. A tervek szerint a buszon lenne ugyan kísérő, de a szülők ezt a megoldást nem tartják elég biztonságosnak, jobb volt a kisbuszos megoldás.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

óvodabusz

üzemanyagár

piaci ár

balkány

tanyavilág