Tehetetlenek a szülők: eltörlik a tanyákra kijáró óvodabuszt; mi lesz így a kicsikkel?

HelloVidék   
  Megosztom
Tehetetlenek a szülők: eltörlik a tanyákra kijáró óvodabuszt; mi lesz így a kicsikkel?

A Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda néhány napja levélben értesítette a szülőket arról, hogy megszűnik a balkányi óvodabusz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az óvoda fenntartója, a Nyíregyházi Görögkatolikus Egyházmegye a „megváltozott gazdasági helyzettel” indokolta a járat törlését. A szülők egy része nem tudja, hogyan vigye majd a gyerekeket óvodába. Az intézmény augusztus elején küldött körlevelet, amelyben azt írják, kísérőt biztosítanak a helyközi buszra, de a szülők szerint ez nem megoldás, mert a zsúfolt volánbuszra nem ültethetik fel a kicsi gyerekeket, számolt be a tarthatatlan helyzetről az RTL Híradó.

A tanyákon működtetett busz megszűnésével a gyerekeket a menetrend szerinti járatra kellene feltenniük a szülőknek. A tervek szerint a buszon lenne ugyan kísérő, de a szülők ezt a megoldást nem tartják elég biztonságosnak, jobb volt a kisbuszos megoldás.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

óvodabusz

üzemanyagár

piaci ár

balkány

tanyavilág