Váratlan bejelentkezés a rezsicsökkentésről: fontos változásra készülhetünk

Pénzcentrum   
  Megosztom
Váratlan bejelentkezés a rezsicsökkentésről: fontos változásra készülhetünk

Most jött a hír! A kormány felülvizsgálja a rezsicsökkentett gázmennyiségeket, FIGYELEM, ezek lesznek az új határok!

Szokatlan időpontban, kedden kora délután kerül sor a kormányinfóra, melyet ezúttal is élőben követ a Pénzcentrum. Ülésezett ma a kormány, melyet Semjén Zsolt vezetett, áttekintették az energetikai helyzetet.

Jelentősen megemelkedtek az energiaárak, ezért mint az már korábban kiderült, a rezsicsökkentett árakat a kormány az átlagfogyasztás erejéig tudja biztosítani a kormány

- kezdte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Majd kifejtette, hogy földgáz esetében a különböző helyekről beszerzett szállítmányok nem azonos minőségűek, a fűtőértékük változó. A kormány ezért most arról döntött, hogy függetlenül a fűtőértéktől, minden háztartás részesüljön a kedvezményes fogyasztásból.

Éppen ezért most 63 645 MJ-ban állapították meg a fűtőértéket, eddig a határ 59 ezer MJ volt. Az ezt szabályozó rendelet még ma megjelenik - mondta el a miniszter.

A tűzijáték elmaradása csak utolsó csepp volt a pohárban

Az OMSZ vezetőinek felmentése kapcsán a miniszter elmondta, hogy ez esetben már egy hosszabb távú eredménytelenségről van szó. Az augusztus 20-i események csak az utolsó csepp volt a pohárban. A Magyarországnak járó, de visszatartott EU-támogatások kapcsán elmondta, hogy

minden vitás pontban közös álláspontra jutottak. Minden eddiginél szigorúbb rendszert hozunk létre a pénzek felhasználása és ellenőrzése tekintetében.

Meddig tart az élelmiszer-árstop?

Újságírói kérdésre a miniszter elmondta, hogy az élelmiszer-árstopot október elejéig még biztosan fenntartják, hogy utána mi lesz, arról még nincs döntés.

Hiába nőnek drasztikusan az energiaárak, a miniszter elmondta, hogy a kórházakat, szociális intézményeket, iskolákat minden körülmények között nyitva kell tartani. A tanárhiánnyal kapcsolatban elmondta, hogy nem látnak jelenleg olyan körülményt, mely az oktatás folytonosságát veszélyeztetné.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gulyás gergely

rezsicsökkentés

rezsiárak