Se idő, se pénz, se spórolás, csak a hideg: nem lehet mindenhol negyedével vágni a rezsit

HelloVidék   
  Megosztom
Se idő, se pénz, se spórolás, csak a hideg: nem lehet mindenhol negyedével vágni a rezsit

Lehetetlen minden állami intézményben és cégnél egynegyedével csökkenteni a gázfogyasztást - ezt mondta az ATV híradójának a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének elnöke. Boros Péterné szerint sok helyen energetikai korszerűsítésre lenne szükség vagy az otthoni munkavégzés elrendelésére.

A Technológiai és Ipari Minisztérium az ATV híradójának megkeresésére azt írta: a kormány a miniszterektől most várja a javaslatokat arra, hogy a fűtési hőmérséklet csökkentése mellett, mivel tudnák még visszafogni a gázfogyasztást.

A kormányrendelet már meg is jelent:

A híradó által megkérdezett szakértő szerint nehezen fog összejönni ilyen mértékű spórolás a hivatalokban, ehhez korszerűsíteni kellene, de akár szükség lenne a home office elrendelésére is.

Nehezíti a problémát, hogy az önkormányzatok csődbe fognak menni állami támogatás nélkül - állítja több település vezetője. Egyes önkormányzatoknál külön intézkedésekkel készülnek arra, hogy túléljék a következő néhány hónapot. A polgármesterek szerint egyre több lakó kér segítséget tőlük, azonban sok településen már nincs miből adni.

A Momentum képmutatónak tartja a kormány döntését, míg az ATV Híradónak nyilatkozó háziorvos szerint 18 fokban figyelniük kell magukra azoknak, akik érzékenyek az hidegre.

A szakszervezet szerint már megkezdődtek az egyeztetések, de már most látják, hogy irreális az elvárás:

Az energetikai szakértő szerint is lehetetlen, hogy elég legyen a hivatalokban a tavalyi gázfogyasztás 75 százaléka, ugyanis az energiatakarékosság kultúra, eszközök és idő kérdése is. A beruházásokra sem idő, sem pénz nincs. A tavalyi gázfelhasználáshoz viszonyítani az elfogyasztható mennyiséget pedig abszurd.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék rezsinövekedés

gázár