Most akkor mennyi az annyi? Ezt érdemes tudni a hatósági áras tűzifával kapcsolatban

Portfolio   
  Megosztom
Most akkor mennyi az annyi? Ezt érdemes tudni a hatósági áras tűzifával kapcsolatban

Elindult a hatósági áras tűzifaprogram szeptemberben. Ez azt jelenti, hogy az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységes áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben. A Pénzcentrum kiszámolta, pontosan mennyi fát lehet venni és mennyiért.

Ahogy a portál írja, az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységes áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben.

Erdei köbméter fa ára

A program keretében az állami erdőgazdaságoknál vásárolható hengeres tűzifa egységes maximált, forgalmi adót is tartalmazó ára tűzifa fajtánként, erdei köbméterenként:

  • Keménylombos: 30 000 Ft
  • Lágylombos: 19 000 Ft
  • Fenyő: 19 000 Ft

Tavaly ilyenkor ugyanis körülbelül 3600 forintba került egy mázsa hasított tűzifa, ami most 4490 forintnál kezdődik.

Mennyi egy erdei köbméter?

A Pénzcentrum ennek is utánajárt. Mint írták, egy ömlesztett köbméter (m3) fa, 5-7 mázsának felel meg, fafajtától és nedvességtől függően. Az erdei köbméter fát nem lehet pontosan mázsába váltani, mert pont azért mérik köbméterben, hogy súlytól függetlenül meghatározzák a mennyiséget.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

pénzcentrum