Hadat üzent Orbán Viktor az inflációnak: egy számjegyűre kell csökkenteni a drágulást 2023-ra

Pénzcentrum   
  Megosztom
Hadat üzent Orbán Viktor az inflációnak: egy számjegyűre kell csökkenteni a drágulást 2023-ra

Ma reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak nyilatkozott. A miniszterelnök beszélt az inflációról, annak csökkentéséről, valamint az energiaellátottság biztonságáról. Kiemelte, hogy jövő ilyenkor egy számjegyűre kell csökkenteni a drágulás mértékét.

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban beszélt. Szóba került többek között az energiakrízis, az EU, a rekordmagas infláció, valamint az energiakrízis. A miniszterelnök elmondta, hogy Magyarországnak gondot okoz, hogy más európai országokhoz képest kevesebb lehetősége van az energiaimport-lehetőségeinek bővítésére. Hangsúlyozta, hogy már csak a Török Áramlat vezeték hoz gázt Magyarországra, innen érkezik hozzánk gáz. Ha ez a vezeték megsérülne, az óriási fenyegetést jelentene az energiaellátás biztosítására, írja a Pénzcentrum.

Elmondta, hogy az a cél, hogy jövő ilyenkorra az infláció a mostani fele alatt legyen, és egy számjegyű.

Ennek az elérése a pénzügyminiszter és a jegybank elnökének feladata most - tette hozzá Orbán Viktor. Itt érdemes kiemelni, hogy ma reggel rendkívüli sajtótájékoztatót tart Virág Barnabás, az MNB alelnöke, melyről a Pénzcentrum élőben tudósít.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

energiaárak

orosz-ukrán háború

infláció