Itt van Gulyás Gergely bejelentése: a tojás mellett ez a fontos élelmiszerünk is árstopos lesz

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt van Gulyás Gergely bejelentése: a tojás mellett ez a fontos élelmiszerünk is árstopos lesz

Rendkívüli időpontra, szerdán 10-re hirdetett kormányinfót Gulyás Gergely. A kormány kibővíti az élelmiszer árstopot: ebbe a körbe fog tartozni a tojás és a krumpli is. A rezsi kapcsán a miniszter közölte: 2023. január 1-től sem emelkedik a rendszerhasználati díj - írta a Pénzcentrum.

Rendkívüli időpontra, szerdán 10-re hirdetett kormányinfót Gulyás Gergely. A miniszter azzal kezdte a tájékoztatót, hogy ismertette, a kormány tegnapi ülésén a gazdasági helyzettel és uniós kérdésekkel is foglalkozott az energetikai kérdések mellett.

A kormány szándéka hogy a jövő év végére a jelenlegi felére szorítsa le az inflációt, ezért tartják fent a rezsicsökkentést az átlagfogyasztásig, a benzinárstopot és a kamatstopot. A kormány kibővíti az élelmiszer árstopot:

  • a tojás
  • és a burgonya lép be a körbe.

Ezeknek az árát a kereskedő által 2022 szeptember 30-án alkalmazott árnál nem lehet magasabb. Ez moinden kereskedelmi egységre vonatkozik a nagybani piacokon kívül.

Így pedig a tojással és a burgonyával egészül ki az alábbi árstopos lista:

  • kristálycukor,
  • finomliszt,
  • sertéscomb,
  • csirkemellfilé,
  • far-háté,
  • napraforgó-étolaj,
  • 2,8 százalékos UHT tartós tej.

A rezsi kapcsán közölte: 2023. január 1-től sem emelkedik a rendszerhasználati díj. Gulyás azt is közölte, hogy "extraprofitadót" vetnek ki a kiegyenlítő szolgáltatást nyújtó erőművekre, ebből 40 milliárd forintra számít a kormányzat. A tárcavezető elmondta: december 31-ig döntenek a rezsiárakról.

erről majd Gyopáros Alpár képviselő fog bővebb tájékoztatást adni jövő héten. Az EU-s források kapcsán Gulyás elmondta: a hetekben dőlhet el a kérdés.

A Független Benzinkutak Szövetsége korábban azt kifogásolta, hogy az érintettek nem kapták meg a nekik járó támogatást. Ennek kapcsán Gulyás azt mondta, hogy ha valaki a jogszabályok alapján jogosult az összegre, az meg fogja kapni. A gyármentő program keretei pillanatok alatt kifogytak, a miniszter szerint egyelőre nem született döntés többletforrásokról.

Az egynapos árak nem sokat jelentenek, most azért mentek le, mert a tárolók tele vanak. Amikor mindenki újra gázt fog beszerezni, akkor az árak ismételten fel fognak menni - magyarázta a miniszter. Hozzátette: mindenki úgy számolja a gázárakat, hogy a 3-6 hónap átlagát nézi.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

árstop

gulyás gergely