Jó kezekben a magyar erdők? Ezek az emberek vigyáznak, senki ne éljen vissza a fákkal

HelloVidék   
  Megosztom
Jó kezekben a magyar erdők? Ezek az emberek vigyáznak, senki ne éljen vissza a fákkal

A magyar erdőgazdálkodók szigorú jogszabályi keretek között tevékenykednek, amely garantálja a hazai erdők használatának fenntarthatóságát – mondta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár „Az erdőgazdálkodás aktuális jogi kérdései” című konferencián, melynek keretében megalakult a jogász szakembereket tömörítő Lex Silvarum Jogászok az Erdőkért Egyesület.

A gazdálkodókat az erdők védelmére ösztönző és abban segítő jogszabályi környezet kialakítása, az erdőgazdálkodó szervezetek megfelelő működése komoly jogászi munkát igényel, amelynek sikerességéhez alapos szakismeretekre van szükség

- emelte ki az államtitkár.

Ebben nyújt segítséget a Gremsperger Ügyvédi Iroda és a Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda szervezésében megrendezett, „Az erdőgazdálkodás aktuális jogi kérdései” című jogi szakmai-tudományos konferencia, amelynek védnöki tisztét az Országos Erdészeti Egyesület és a Pilisi Parkerdő Zrt. töltötte be. A konferencián mintegy 70 gyakorló jogász és erdőgazdasági vezető vett részt azzal a szándékkal, hogy a szakemberek között előremutató párbeszéd alakuljon ki az erdészeti igazgatási kérdésekben.

A konferencián megfogalmazódott, hogy a meglévő erdők megőrzésével és jelentős területi növelésével kapcsolatos kormányzati klímavédelmi célkitűzések megvalósításához stabil, egyre erősödő, érdekeit megvédeni képes erdőgazdálkodói rétegre van szükség. A rendszeres időközönként megrendezett szakmai konferencia mellett ebben segít a Lex Silvarum Jogászok az Erdőkért Egyesület megalakulása. A civil szervezet célja az erdőkhöz, a vadgazdálkodáshoz, az erdészeti-vadászati igazgatáshoz kötődő jogi feladatok megismertetése és népszerűsítése, továbbá az erdészeti igazgatás által érintettek véleményének összegyűjtése és érdekeik megjelenítése a megfelelő fórumokon.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

erdészetek

erdőgazdálkodók

jogi tanácsadás

zámbó péter