Vége, nincs tovább: a a Mekit is megelőzte, mégis bezár a vidék kedvenc hamburgerese

HelloVidék   
  Megosztom
Vége, nincs tovább: a a Mekit is megelőzte, mégis bezár a vidék kedvenc hamburgerese

"Mi nyitottunk elsőként és mi zárunk be utoljára" - jelentette be Csongrádi Endre, a legendás tatabányai hamburgerező, a Dixie tulajdonosa. Ők sem bírták kigazdálkodni a megnövekedett, jövőre több milliósra rúgó horror- rezsit. December 31-én nyit ki utoljára Tatabánya első hamburgerezője.

"Mi nyitottunk elsőként és mi zárunk be utoljára" – talál összefüggést az elmúlt majd' 34 év történései között Gyöngyi, Csongrádi Endre felesége. Talán név szerint kevésbé ismert a házaspár, de annyi szent, hogy ők Tatabánya egyik legismertebb párosa: a Dixie tulajdonosai - írta a Kemma.

1989. június 16-án, pénteken nyitottak ki. Tatabánya első hamburgerezőjeként. Akkor még csak Budapesten működött gyorsétterem – emlékszik vissza a lapnak Endre, és hozzáteszi azt is, hogy ezzel a világméretű hálózatot, a McDonald's-ot is megelőzték, ami öt évvel később nyílt meg a megyeszékhelyen.

December 31-én most bezárt Tatabánya első hamburgerezője, az okokról a tulajdonos így mesélt:

Nem volt könnyű meghozni a döntést, de elfáradtunk. Egy idő után megváltozik a fontossági sorrend. Első a család, aztán jön az egészség és csak ezt követi a hamburger – Endre arcán feltűnik a mosoly, de néhány pillanat múlva el is tűnik. Nem lehet elmenni a vendéglátókat érintő kálvária mellett. Úgy mint az 1 millió 400 ezres villanyszámláról, az alapanyag-beszerzés változtatásairól, valamint a három gyermekről és a nyolc unokáról. Gyöngyi és Endre messzemenőkig egyetértenek abban, hogy végre több együtt töltött időre vágynak családi körben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rezscsökkentés

infláció

bezárás

tatabánya