Megszólalt a miniszter: ennyire magasak a fizetések Magyarországon, így alakul a minimálbér

MTI   
  Megosztom
Megszólalt a miniszter: ennyire magasak a fizetések Magyarországon, így alakul a minimálbér

A magyar gazdaság jó teljesítményének köszönhetően 2022 októberében is tovább nőttek a bérek - hangsúlyozza Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a szerdán az MTI-nek küldött közleményében.

Kiemeli, hogy bár a szankciós infláció hatása jelentős, 2022 első tíz hónapjában - azaz a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben - is nőttek a reálbérek az előző évhez képest, összességében 4,3 százalékkal.

Ez is rámutat arra, hogy a korábbiakhoz hasonló, dinamikus reálbéremelkedéshez békére van szükség, és meg kell szüntetni a káros szankciókat

- teszi hozzá a miniszter.

A kormány addig is mindent megtesz a szankciók ellensúlyozása, a vállalkozások talpon maradása és megerősödése, valamint a bérek töretlen növekedése érdekében - hangsúlyozza Nagy Márton, jelezve, hogy már több mint 2 ezer milliárd forintos védvonalat hoztak létre többek közt a rendkívül kedvező hitelek biztosításával és a kamatstop kiterjesztésével.

Hozzáfűzi: emellett megegyezés született a minimálbérről is, amely a legalacsonyabb bérek emelkedéséhez járul hozzá; a partnerekkel történt megállapodás szerint idén 16 százalékkal 232 ezer forintra emelkedik a minimálbér, és 14 százalékkal 296 400 forintra a garantált bérminimum összege.

Mindez közvetlen és közvetett módon 1,5-2 millió munkavállaló bérének növekedéséhez járul hozzá - jelzi a miniszter.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bér

minimálbér

bérminimum

nagy márton

gazdasági miniszter

fizetések