Ezt minden munkavállalónak tudnia kell: így lehet eredményes a bértárgyalásunk

Pénzcentrum   
  Megosztom
Ezt minden munkavállalónak tudnia kell: így lehet eredményes a bértárgyalásunk

Az év eleje rendkívül fontos időszak a cégeknél: ilyenkor kerül sor az éves teljesítményértékelő beszélgetésekre. Azon pedig nagyon sok áll, vagy bukik, hogy sikerül egy ilyen meeting, ugyanis a legtöbb munkaadó a teljesítményértékelő eredménye alapján dönt arról, mekkora béremelést ad az adott munkavállalónak. A tavalyi brutális infláció után rengeteg hazai dolgozó várja, hogy emelkedjen a fizetése, azonban a kezdődő gazdasági válság komoly anyagi korlátokat szab a cégeknek. Most a Pénzcentrum összeszedte, milyen trükköket vethetünk be, hogy jól szerepeljünk a teljesítményértkelő beszélgetésen és az esetleges bértárgyaláson.

Az év eleje kulcsfontosságú időszak rengeteg munkavállaló számára, ugyanis a legtöbb cégnél januárban kerül sor a teljesítményértékelő beszélgetésekre. 2023-ban pedig különösen fontosak lesznek ezek a meetingek, ugyanis a munkaadónk elégedettsége az előző éves munkánkkal szorosan összefügg azzal, mekkora béremelésre számíthatunk 2023-ban.

A bértárgyalást pedig talán még sosem várták annyira a magyar munkavállalók, mint most, hiszen csak az emelés tudná enyhíteni a ránk nehezedő inflációs nyomást. A portál most HR-szakértőket kérdezett arról, hogyan érdemes felkészülnünk a 2023-as teljesítményértékelésre.

Fontos például, hogy a beszélgetés előtt természetesen nem csak a fizetésemelési sávokkal kell tisztábban lennünk: érdemes alaposan felkészülni magára az értékelésre is, arra, hogy mit szeretnénk hangsúlyozni a teljesítményünkből.

Továbbá minél konkrétabban fogalmazzuk meg az elvárásainkat, annál könnyebb lesz közös nevezőre jutni. Erről érdemes előzetesen tájékozódni, utánajárni, hogy a hasonló helyzetben lévő kollégáink milyen béremelést kaptak.

Mire érdemes még figyelni? A Pénzcentrum teljes cikkéből kiderül, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

bértárgyalás

béremelés