Őrült fegyverarzenál a 29. FeHoVa-n: ennyi a belépő idén a vadász- és horgászkiállításra

HelloVidék   
  Megosztom
Őrült fegyverarzenál a 29. FeHoVa-n: ennyi a belépő idén a vadász- és horgászkiállításra

Egész hétvégén várja a látogatókat a 29. FeHoVa kiállítás a Hungexpón – akit csak egy kicsit is érdekelnek a fegyverek, a horgászat, vagy a vadászat, annak nem érdemes kihagynia! A hétköznap és a délelőtti időpont ellenére a HelloVidék ottjártakor már egészen szép tömeg gyűlt össze a Hungexpón, ahol 2023-ban is rengeteg kiállító számos kedvezménnyel várja a horgászokat és a vadászokat. A pecásoknak idén be kell érniük a G-pavilon felével, de ennek ellenére sem maradhatott el a már-már megszokott, óriási akvárium, óriási pontyokkal, hatalmas ragadozóhalakkal. A látványosságnál minden nap tapasztalt horgászok osztják meg praktikáikat a közönséggel, a nézők pedig az üvegfalakon át közelebbről is láthatják, miért is tuti az a horgásztechnika, amelyet éppen bemutattak. Érdemes előre kinézni a programban, hogy mi érdekel, mert elég hamar megtelnek a jó helyek, ahonnan igazán élvezetes hallgatni a profi pecásokat.

Felállítottak egy pergetőmedencét is, amelyben ugyan halak nincsenek, de jó hosszú, úgyhogy a sportág nagyágyúi elég látványosan tudják bemutatni praktikáikat, vagy éppen a legújabb fejlesztésű csalikat, amelyeknek egyetlen csuka, balin vagy süllő sem tud ellenállni. A kisebbeknek jó program lehet a kis tó, ahol csónakgyártók termékeit lehet kipróbálni, na meg a távirányítós etetőhajókat! 500 forintért szerencsét próbálhatunk a horgász-kaparóson, ahol értékes tárgynyeremények találnak gazdára. És annak sem szabad kihagynia a kiállítást, aki már nagyban készül a tavaszi horgász szezonra, vagy éppen télen sem hagyta abba a pecát: ugyanis számos kiállító az újdonságaival érkezett, és nem mellesleg sokan kedvezményeket is adnak például a csalik árából, de olyannal is találkoztunk, aki horgászbotokra, orsókra is 15 százalék engedményt adott – ami azért nem mindegy a több tízezres felszerelések esetében.

Az A-pavilonban találhatjuk meg a vadászokat: a fegyverek és a felszerelések mellett különféle ruhadarabokat, késeket is lehet vásárolni – szintén esetenként nagy kedvezménnyel –, de a hatalmas trófeakiállítást és a solymászokat is érdemes megnézni! Az autók szerelmesei is megtalálják a maguk részlegét, a Ford, a Toyota, a KIA és a Suzuki is elhozta a vadászoknak, természetjáróknak szánt modellkínálatát, valamint az érdeklődők az itthon kevésbé ismert Ineos csúcsterepjárójába is beülhetnek. De láttunk, és kipróbáltunk egy kb. 70 millió forintba kerülő lakóbuszt is, amivel bármikor elmennénk egy-két hétre nyaralni.

A D- és az E- pavilon a kutyások birodalma, számos kategóriában találkozhatunk díjnyertes ebekkel, követhetjük az izgalmasnál izgalmasabb versenyeket. Emellett a gazdik különböző kiegészítőket is vásárolhatnak a standokról. Két óriási kiállítótérről van szó, aki szereti a kutyákat, az órákig el tud lenni már csak ebben az egy komplexumban!

Pár praktikus információ

Aki autóval érkezne a kiállításra, annak a HelloVidék azt javasolja, hogy ne a Hungexpó környékén parkoljon le. Bár helyből nincs hiány rengeteg lehetőség van letenni a kocsit, viszont konkrétan folyamatos a dugó az Albertirsai úton mind a Kerepesi út, mind a Jászberényi út irányába. Ugyanis csak 2*1 sávon lehet közlekedni a Hungexpó körül, ami láthatóan nem bírja el, ha egyszerre több ezer ember érkezik valamilyen rendezvényre. Plusz, ha a Hungexpó valamelyik parkolójában tennéd le a kocsit, az legkevesebb 5000 forintba kerül, 10 ezerért pedig a „gold” parkolóba is beállhatsz, amivel el lehet kerülni a forgalmat, soron kívül lehet bemenni a kiállításra.

Ha vidékről jönnél a kiállításra, lehet érdemesebb a vonatot választani, ugyanis a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 2023. február 9-12. között 50 százalékos kedvezményt ad a teljes árú menetjegyek árából Budapest-Keleti, Budapest-Nyugati, Budapest-Déli, Zugló, Kőbánya-Kispest, Kőbánya felső és Kelenföld állomásokra. Magyarul: bárhonnan is érkezel a FeHoVára, féláron van a vonatjegy!

A helyszínen a pénztárakban érintős bankkártyával, vagy HelloPay kártyával lehet belépőjegyet vásárolni. De ha spórolni akarsz, akkor érdemesebb az interneten megvenni a belépőket, ugyanis online jóval olcsóbban adják őket, és még sorba sem kell állni. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a neten kizárólag a teljesárú felnőtt napijegy vásárolható meg elővételben. Belépőjegyekért OTP SZÉP kártyával is lehet fizetni a helyszíni pénztárakban.

@penzcentrum.hu #horgasz #horgaszat #peca #horgászbot #pecabot #fishin #hal #halászat #phantom #bullfishing #pénz #pénzcentrum #fehova2023 #fehova #horgaszbot ♬ eredeti hang – penzcentrum.hu - penzcentrum.hu

És akkor lássuk a jegyárakat, amik idén elég húzósak lettek

Felnőtt napi belépő a helyszínen: 4900 Ft. Online, regisztrációval 3900 Ft (+400 Ft kezelési költség jegyenként), míg regisztráció nélkül 4500 Ft (+400 Ft kezelési költség jegyenként). A Hungexpo applikációján keresztül megváltott jegyek regisztrációval 3200 Ft-ba kerülnek (+400 Ft kezelési költség jegyenként), ha nem akarsz regisztrálni, akkor 4200 Ft (+400 Ft kezelési költség jegyenként) az ár.

A 14 éven aluliak, diákigazolvánnyal rendelkezők és a nyugdíjasok 4200-ért vehetnek belépőt, de van családi jegy is, amivel két felnőtt és három 14 éven aluli gyermek mehet be a kiállításra, ez 9800 forintba kerül. 6 éven aluliak számára a rendezvény látogatása ingyenes!

Összességében tehát egy négytagú család (két felnőtt, két gyerek) a legolcsóbb parkolással együtt 14 800 forintért juthat be a kiállításra, és akkor még nem ettek és ittak semmit – és persze ilyenkor a vásárfia sem maradhat ki.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fehova

hungexpó

horgászat

vadászat

fegyverkiállítás

kiállítás

fegyverek