Győri vállalkozók, figyelem! Jön a Portfolio és a KAVOSZ ingyenes konferenciája!

HelloVidék   
  Megosztom
Győri vállalkozók, figyelem! Jön a Portfolio és a KAVOSZ ingyenes konferenciája!

Nincsenek könnyű helyzetben a magyar vállalkozások: a turbulens gazdasági és geopolitikai helyzetben folyamatosan újabb és újabb kihívásokkal kell szembenézniük. A válság kezelése, a gazdaság újraindítása, a vállalkozások védelme és fejlesztése közös felelősségünk és érdekünk – ez a szándék hívta életre idén is a Portfolio és a KAVOSZ országos gazdasági rendezvény sorozatát, melynek következő állomása május 9-én Győrben lesz.

A gazdasági makrokörnyezet nem sok jót ígér az elkövetkezendő időszakban, egymás után két negyedévben mínuszos lett az ország GDP teljesítménye, az infláció negyedszázados csúcsra futott, a külső egyensúly is durván leromlott. Magyarország ráadásul leginkább kitett az energiaválságban is, és még a költségvetési kiköltekezésben és jegybanki stimulálásban is élen jártunk, amire a forint kontrollálatlan gyengülésbe kezdett, és az infláció is elszabadult.

Bár a külföldi működő tőke nagy ütemben érkezik az országba, a fejlesztési lehetőségeket a szomszédos országokhoz képest nem kellőképpen használják ki a kkv-k, ez pedig elkerülhetetlen lenne a felzárkózáshoz. Szakértők szerint lemaradásunk van a digitalizáció területén, magasabb termelékenység, nagyobb hozzáadott érték szükséges.

A foglalkoztatás 75%-át, a GDP 55%-át hozza a kkv-szektor: ezért fontos, hogy nemzetstratégia szempontjából kiemelt területként tekintsenek rájuk. A magyar vállalkozások 70%-a nyilatkozott úgy, hogy az infláció lehetetlenné teszi azt, hogy hosszú távra tervezzenek.

Az ingyenes szakmai rendezvényen a célunk, hogy átfogó képet adjunk a hazai gazdasági helyzetről és összegyűjtsük azokat a pénzügyi és fejlesztési lehetőségeket, amelyek segíthetik a kis- és középvállalkozásokat az újraindulásban és kiutat jelenthetnek a válságból.

Előadóink lesznek - többek között -

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója;

Madár István, a Portfolio vezető elemzője;

Dászkál János, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda vezető szakértője

Szelényi Viktor, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. szenior üzletfejlesztési menedzsere;

Szabó István Attila, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője;

Dr. Antal Ferenc, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium stratégiai tranzakciókért felelős helyettes államtitkára,

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kkv

kavosz

széchenyi kártya

széchenyi kártya program

kkv-szektor

gazdaságfejlesztés