Kiakadtak az vidéki háziorvosok: sokezren kimaradtak az egészségügyi béremelésből

infostart.hu   
  Megosztom
Kiakadtak az vidéki háziorvosok: sokezren kimaradtak az egészségügyi béremelésből

Még kedden megjelent a Magyar Közlönyben az egészségügyben dolgozók 18 százalékos fizetésemeléséről szóló jogszabály. Az új bértábla szerint a megemelt bérek bruttó 288 914 forinttól 1 009 968 forintig terjedhetnek. Csakhogy közel 8000 szakdolgozó kimaradt az egészségügyi béremelésből. Az elégedetlen ápolók néhány napja tiltakozásba kezdtek - írta az Infostart.


 

A kormány az idei béremelésre 50 milliárd forintot különített el, és az ápolói béremelés közel 84 ezer, a műszaki területen pedig 24 ezer embert érint. Az egészségügyi szolgáltatók erre a célra havonta dolgozónként 57 600 forint béremelésre fordítható támogatási összeget igényelhetnek – ismertette Takács Péter egészségügyi államtitkár.

A most bejelentett 18 százalékos többlet nem ad alapot az elégedettségre

– kommentálta a Népszavának a béremelést Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke, aki hozzátette: "Ez ugyanis a magas infláció miatt még a keresetek értékének megőrzéséhez is kevés."

Néhány csoport, az alapellátó fogorvosok és háziorvosok pedig úgy látják, hogy ők – pontosabban praxisaikon keresztül szakasszisztenseik – még ebből is kimaradnak.

Dúl Zoltán szombathelyi gyermek fogorvos a lapnak jelezte, hogy a jogszabályból kimaradt az alapellátók praxisaiban alkalmazott mintegy 8000 szakdolgozó. Az erre a területre vonatkozó béremelésről egyelőre csak szóban van ígéret.

A béremelés mértékével elégedetlen ápolók a munkahelyeiken néhány napja egyen pólót viselnek, amint az olvasható, hogy

, jelezve: a béremeléssel nem lehet augusztusig várni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

egészségügy

dolgozók

béremelés