Friss bejelentés: 5,3 milliárd forint plusz rezsiár-kompenzációt osztanak szét, ők a nyertesek

MTI   
  Megosztom
Friss bejelentés: 5,3 milliárd forint plusz rezsiár-kompenzációt osztanak szét, ők a nyertesek

A kormány döntött arról, hogy a szociális és gyermekvédelmi közfeladatot ellátó, civil fenntartású intézmények, valamint a családok átmeneti otthonai összességében 5,3 milliárd forint plusz rezsiár-kompenzációt kapnak - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára pénteken Budapesten, jelezve, a határozat meg is jelent a Magyar Közlönyben.


 

Fülöp Attila a sajtótájékoztatón emlékeztetett: nem ez az első ilyen döntése a kormánynak, korábban már az állami és egyházi fenntartású szervezeteknek is biztosított többlettámogatást.

Így összességében, az egész területet érintően már több mint 32 milliárd forintot - 32,2 milliárd forintot - biztosított 2023-ban rezsiár-kompenzációra a kormány - hangsúlyozta Fülöp Attila, hozzáfűzve: ezzel 107 ezer férőhelyet mentettek meg.

A 32 milliárd forint plusz forrást azzal indokolta, hogy "ebben a háborús évben, az elrontott szankciós politika és az abból adódó háborús infláció olyan helyzetet eredményezett, ami még soha nem volt".

A részletszabályokat, azt, hogyan kapják meg a civil fenntartású intézmények a többlettámogatást, a Belügyminisztérium a következő hetekben fogja kidolgozni

- közölte Fülöp Attila.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

támogatás

rezsi

rezsisokk