Elképesztő, mennyit kereshetnek a diákok nyáron: akár a havi 450 ezres fizetés is meglehet

Pénzcentrum   
  Megosztom
Elképesztő, mennyit kereshetnek a diákok nyáron: akár a havi 450 ezres fizetés is meglehet

Vízimentő, úszómester és vízicsúszdakezelő - csak néhány pozíció, melyekre az igény a nyári fürdőszezon közeledtével hatalmasat ugrik. Legyen szó nyíltvízi vagy fedett strandokról, kisvárosi fürdőkről vagy hatalmas fürdőkomplexumokról, ezekre a helyekre muszáj embert találni annak érdekében, hogy zavartalan és biztonságos legyen a fürdeni vágyók élménye. Ahogy a Pénzcentrum írja, a munkaerőhiány, az infláció és a jelentkezők egyre gyengülő állóképessége komoly kihívások elé állítják ezt a munkapiaci szegmenst is. A portál most utána járt, hogy milyen feltételekkel és képzéssel helyezkedhet el valaki ezen a területen? És milyen fizetésre számíthat az, aki diákként vagy teljes állásban vállalna munkát?

De mennyit is lehet keresni, ha valaki vízimentőként vagy legalábbis hasonló területen szeretne elhelyezkedni? Nos, egységes válasz nincs, hiszen sok minden függ a földrajzi elhelyezkedéstől (nagyvárásokban fürdőiben lényegesen többet lehet keresni, mint kisebb vidéki településeken) és a munkáltatótól. Ez utóbbi esetében foglalkoztathat minket egy szálloda vagy wellnessközpont, diákok esetében egy diákszövetkezet, bizonyos strandoknál pedig egy szervezet, mint például a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ), akik a Balaton partján több, mint 50 strandon, országszerte összesen több, mint 80 helyszínen foglalkoztatnak embereket - a szervezettel korábban már készült egy interjúnk, ezt itt lehet elolvasni. Kérdésünkre elmondták, hogy a VMSZ által foglalkoztatott strandi vízimentők, illetve úszómesterek megközelítőleg bruttó 2.000-2.500 Ft/óra közötti óradíjért végzik a munkát, jellemzően 10 órás időintervallumban. Azonban, ha valaki nem egy nyílt vizű strandon, hanem mondjuk egy szállodában helyezkedne el, akkor másfajta feltételeket is találhat. A WFSZI ügyvezetője szerint

Az egyik nagy budapesti élményfürdőben napi kétszeri meleg étkezésben is részesülnek a munkavállalók, a főállásban levők pedig további juttatásokat kaphatnak és kedvezményekben is részesülhetnek. A Profession.hu kérdésükre elmondta, hogy a náluk található hirdetések felénél található bérmegjelölés – egy részük órabérre, míg másik részük havibérre vonatkozik. Azon hirdetések esetében, ahol feltüntette a cég az elérhető órabért, az átlag bruttó 1609 forint, a havibérre vonatkozó elérhető információk alapján az átlag bruttó 370 906 forint.

A portál is szétnézett a jelenlegi lehetőségek közül és azt tapasztaltuk, hogy a fizetések meglehetősen széles skálán mozognak: kistelepüléseken lévő strandokon bruttó 232ezertől a nagyobb városokra jellemző 420 ezres fizetésekig mindenfélét találtunk. Az egyik állásközvetítő portálon úszómester/szaunamester pozícióba keresnek egy új embert egy frissen nyílt keszthelyi szállodába. Habár fizetést nem tüntetnek fel a hirdetésnél, az látszik, hogy az alapbér mellett mozgóbért, jelenléti bónuszt, térítésmentes étkezést, utazási költségtérítést és a partnerszállodákban elérhető kedvezményeket kaphat a jövendőbeli munkavállaló. Fontos azonban kiemelni, hogy ennél az álláshirdetésnél az uszodamesteri végzettség mellett egy szaunamesteri végzettséget (ezeket külön-külön lehet megszerezni), alapszintű német és/vagy angol nyelvtudást is elvárnak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

diakmunka

fizetés