Döntöttek a Fertő tó sorsáról: videóban nyilatkozott Lázár János a beépítésekről

HelloVidék   
  Megosztom
Döntöttek a Fertő tó sorsáról: videóban nyilatkozott Lázár János a beépítésekről

A Fertő tónál forgatott videót Lázár János építési és közlekedési miniszter Sopron fideszes polgármesterével, Farkas Cipriánnal. A Modern Városok program lezárásáról tárgyaltak, azon belül is a Fertő tónál felfüggesztett beruházásokról, írja a 24.hu.

Megállapodtak:

  • a tó északi részén a legjobban kiépített kikötőt megnyitják a vitorlások és a horgászok előtt,
  • a déli részen kialakítják a strandot és kiszolgáló létesítményeit,
  • és megvalósítják az ökoparkot és a kikötőt is.

Lázár ezután megjegyzi, „ha ezt megcsináljuk, akkor a soproniak elégedettek lesznek, azt mondod”, amit a polgármester nem erősít meg igazán, odáig merészkedik, hogy ha mindez elkészül, akkor a soproniak sok év után újra birtokba vehetik a Fertő tavat, „nem elengedve a távlati fejlesztési céljainkat”. Erre Lázár hozzáteszi, „B tervként valamikor az eredeti nagy tervet is meg kell valósítanunk, amit most kénytelenek voltunk elhalasztani”.

Az eredeti nagy terv apartmanokról, négycsillagos luxusszállodáról, medencékről és egy sportkomplexumról szól, nem mellesleg ellenzéki politikusok, helyi civilek és zöldszervezetek is tiltakoztak ellene.

A miniszter előzőleg Győrben járt, ahol közölte: a kormánypártok Dézsi Csaba Andrást támogatják a jövő évi polgármester-választáson. Ez a korábbi fideszes polgármester, a szexbotránya miatt 2019 őszén lemondó Borkai Zsolt visszatérése miatt fontos fejlemény.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fertő tó

lázár jános

beruházások

építkezések