Engedélyt kapott Debrecenben az aksigyár: 30 futballpálya nagyságú lesz

MTI   
  Megosztom
Engedélyt kapott Debrecenben az aksigyár: 30 futballpálya nagyságú lesz

Megkapta az építési engedélyt a kínai CATL debreceni akkumulátorgyára, illetve annak első üteme.Aztán lesz második ütem is, harmadik ütem is a debreceni városvezetés és a kínaiak szándéka szerint – adta hírül a Debreciner.

A kínai CATL debreceni akkumulátorgyára a beruházás első ütemére a tereprendezési, valamint a mélyalapozási munkálatok engedélye után a napokban megkapta az építési engedélyt is – adta hírül a Debreciner. A lap munkatársa állampolgári jogon kért betekintési lehetőséget a határozatba.

A dokumentum alapján a CATL egy cellagyártó és egy közműellátó épületet, valamint egy tűzivíztartály-szivattyúházat, a főportát építhet fel a Debrecen határában található ipari parkban.

Az engedélyezett épületek közül a cellagyártó a legnagyobb, aminek befoglaló mérete 832,58 méterszer 157,28 méter. Összehasonlításképp a Parlament épülete 268 méter hosszú és 123 méter széles. A cellagyártó részleg háromszintes, lapos tetejű vasbeton épület lesz, magassága közel 20 méter, ez egy hétemeletes háznak felel meg. A hasznos belterülete 209 519,98 négyzetméter, vagyis 21 hektár.

A lap kiemelte, hogy a debreceni Nagyerdei Stadion futballpályája 105 méter hosszú és 68 méter széles, vagyis közel 30 ilyen alapterületű pálya férne be a CATL debreceni akkugyára első ütemének gyárépületébe.

A kínai gyár év elején, februárban kapta meg a kormányhivatal a környezethasználati engedélyt. Bár az ígéretek szerint minden eddiginél szigorúbb feltételeket szabtak a gyár működéséhez, a 24.hu információi szerint eddig heten, öt magán személy, illetve két civilszervezet is megtámadta azt a bíróságon.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

akkumulátor

akkumlátorgyár

debrecen