Újabb főváros közeli településnek is lesz aksigyára: kiderült, hol építkeznek még a kínaiak

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb főváros közeli településnek is lesz aksigyára:  kiderült, hol építkeznek még a kínaiak

A BYD kínai elektromosautó-gyártó tízmilliárd forintos beruházással akkumulátor-összeszerelő üzemet létesít Fóton, amely első körben száz új munkahelyet hoz létre – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a kínai Sencsenben.


 

Szijjártó Péter közölte, a BYD vállalat tovább növeli magyarországi jelenlétét azzal, hogy Fóton épít üzemet, ahol nem gyártják, hanem csupán összeszerelik az elektromos akkumulátorokat.

A körülbelül tízmilliárd forint értékű, hamarosan elkészülő beruházás első körben száz új munkahelyet teremt, a kormány ehhez nagyjából egymilliárd forintos támogatást biztosított – közölte a miniszter.

Ez a beruházás növeli Magyarország szerepét az európai elektromosautó-ipari átállásban, megerősíti azt a vezető szerepet, amelyet Magyarország ebben a gazdasági folyamatban betölt, hozzájárul ahhoz, hogy a magyar munkahelyek biztonságban legyenek, s ahhoz, hogy a jövendő legfontosabb iparágában Magyarország újabb kapacitásokat tudjon magához vonzani

– jelentette ki Szijjártó.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

akkugyár

kínai gyár