Elbúcsúzhatunk a hatósági áras termékektől: jöhet ismét a pánikvásárlás?

HelloVidék   
  Megosztom
Elbúcsúzhatunk a hatósági áras termékektől: jöhet ismét a pánikvásárlás?

Augusztus elseje után jelentősen emelkedhet az eddig hatósági áras termékek ára, ezért hamarosan kezdődik a bespájzolás - írja a Blikk. Nem is olyan rég tapasztalhattuk már ezt, hiszen hasonló pánikvásárlásra volt már példa a koronavírus-járvány idején, vagy a benzinárstop utolsó időszakában, ami ellátási gondokhoz is vezetett.

Ideje felkészülniük az áruházláncoknak egy újabb rohamra: Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön bejelentette, hogy csupán augusztus 1-ig hosszabbítják meg az árstopot az élelmiszerek esetében. Ez nem jelenti azt, hogy azonnal piaci áron kerülnek ki majd a polcokra a termékek, de az biztos, hogy jócskán nő majd az áruk

- számolt be róla a portál.

Ezen talán segíthet, hogy augusztus elseje után az eddig árstopos termékeket is be kell vonni a kötelezően akciózott áruk körébe, azaz a kiskereskedőknek 15 százalékkal a beszerzési ár alatt kell kínálniuk az árucikkeket.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pánikvásárlás

hatósági áras termékek