A hőség mindenhol gondot okoz: idén már kétszer rendeltek el vízkorlátozást Nógrádban

HelloVidék   
  Megosztom
A hőség mindenhol gondot okoz: idén már kétszer rendeltek el vízkorlátozást Nógrádban

Tavaly a hetekig tartó kánikula jelentősen megemelte a vízfogyasztást, a dél-nógrádi településeken korlátozták is azt - írja a nool.hu. Idén már jóval csapadékosabb a nyár és hőségriadót eddig csak két alkalommal rendeltek el, így korlátozásra nincs szükség. Ennek ellenére nem árt a takarékos vízhasználat.

A kánikula beköszöntével a vízfogyasztás rendszerint nem növekszik azonnal. Jelenleg nincsen szükség vízkorlátozásra azon a több mint 80 nógrádi településen, amelyeken társaságunk szolgáltatja az ivóvizet

- közölte a portállal az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. Amint arról beszámoltak, abban az esetben fordulhat elő korlátozás, amennyiben a víztermelő és vízszállító kapacitás a jelentkező vízigények tartós kielégítésére nem képes.

A fogyasztók maguk is jelentősen hozzájárulhatnak a víztakarékossághoz. Az év minden időszakában, de hőségriadó idején különösen fontos a tudatos, felelős vízfogyasztás. Így, ha igazán hideg vízre vágyunk, akkor sem a csapvizet kell kifolyatni, hanem inkább hűtőszekrényben hűteni, a locsoláshoz lehetőség szerint esővizet, kútvizet használjunk. Medence üzemeltetése esetén pedig a töltést ne vízhiányos időszakban végezzük

- hívta fel a figyelmet az ÉRV Zrt.

A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. arról tájékoztatta a portált, hogy:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vízkorlátozás

vízfogyasztás