Lecsapott a NAV: 120 raklapnyi hamisított vegyi árut találtak

MTI   
  Megosztom
Lecsapott a NAV: 120 raklapnyi hamisított vegyi árut találtak

Két hónap alatt a második illegális vegyiáru-üzemet leplezték le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei, akik 120 raklapnyi legyártott hamis terméket találtak egy budapesti telephelyen - közölte a szervezet.

Azt írták, hogy néhány nappal ezelőtt - egy két hónapja történt esethez kísértetiesen hasonló körülmények között - újabb hamis tisztítószereket talált a NAV több fővárosi raktárban. Közölték: a NAV Bevetési Igazgatóságának járőre július végén tartott helyszíni ellenőrzést egy XVIII. kerületi telephelyen, ahol különböző márkájú mosószerek és egyéb vegyi áruk - samponok, fogkrémek, szappanok, WC-illatosítók, csomagolóanyagok - sorakoztak.

A járőri jelzésre a Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóság pénzügyőr nyomozói a helyszínre vonultak szemlézni a raktárépületben tárolt, eladásra váró termékeket, egyúttal szétnéztek az épület környékén is.

A telepen belül, valamint annak közelében további, mosószergyártásra alkalmas "üzemegységet" fedtek fel. A NAV munkatársai azt is megállapították, hogy a mosószertöltő-gyárban figyelmen kívül hagytak minden higiéniai előírást: kifogásolható körülmények között palackozták, tárolták és készítették az illegális szereket. Az eredeti termékek jogtulajdonosait megkérdezve kiderült: az árukészlet egésze hamisítvány.

Az előzetes becslés mintegy 120 raklapnyi illegális tétellel számol, ebben találhatók kész vegyi áruk, különböző alapanyagok és csomagolóanyagok. A jogdíjvédelem alá nem eső, forgalomképes alapanyagokat, csomagolóanyagokat a NAV Áru- és Bűnjelkezelő Főosztálya értékesíteni fogja, míg a hamisítványokat megsemmisítik

- áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nav

hamis áru

hamis vegyiáru