Kiszivárgott a rendelet terve: idén rövidebb téli szünetet tervez a kormány

24.hu   
  Megosztom
Kiszivárgott a rendelet terve: idén rövidebb téli szünetet tervez a kormány

Úgy tűnik, az igazgatási szünet idén egyáltalán nem igazodik az iskolaihoz. Az érintett állami alkalmazott szülők gyermekeinek az ugyanis jóval tovább tart - írta a 24.hu.

Tavaly az Orbán-kormány – még a korábbi törvény alapján – december 22-étől egészen január 6-áig kormányzati igazgatási szünetet rendelt el. Erre Rogán Antal minisztériuma emlékeztet a társadalmi vitára bocsátott rendelettervezet hatásvizsgálati lapján. Ahogy arra is, hogy közben új törvény született, a kabinet pedig a téli igazgatási szünetet idén jóval megkurtítaná az állami alkalmazottaknak, azt már csak december 27. napjától január 1-ig rendelné el - írta a 24.hu.

A társadalomnak a vitára a kormány augusztus 15-ig adott határidőt. Vitára okot adhat, jegyezte meg a lap, hogy úgy tűnik, az igazgatási szünet idén egyáltalán nem igazodik az iskolaihoz. Az érintett állami alkalmazott szülők gyermekeinek az ugyanis jóval tovább tart. A diákoknak a téli szünet előtti utolsó tanítási nap december 20-án (szerdán) lesz, először pedig január 8-án (hétfőn) kell iskolába menniük.

Érdekes, hogy a jelek szerint a kormány idén csak az iskolák fűtésén akar spórolni a leghidegebb hónapokban, korábban ugyanis ezzel indokolták az állami alkalmazottak hosszabb szabadságolását is

- jegyezték meg.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szabadság

munakszüneti nap

igazgatási szünet