Orbán Viktor: ez most a legfontosabb teendő, a nyaralás idén nem mindenkinek fér bele

HelloVidék   
  Megosztom
Orbán Viktor: ez most a legfontosabb teendő, a nyaralás idén nem mindenkinek fér bele

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az első, legfontosabb teendő a munkahelyek megvédése, amiben egyébként Magyarország nem áll rosszul - mondta el a Kossuth Rádióban.

Orbán Viktor szerint az első, legfontosabb teendő a munkahelyek megvédése, amiben egyébként Magyarország nem áll rosszul - mondta el a Kossuth Rádióban. Második helyen az infláció letörése áll: ez a miniszterelnök szerint mostanra már kezelhetővé vált, és szerinte nem alaptalan az az elképzelés, hogy hamarosan, valamikor október és december között 10 százalék alá csökkenthető, írja a Pénzcentrum.

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy néhány kulcsminisztere számára ilyen nehéz gazdasági helyzetben a nyaralás sem engedhető meg.

Orbán Viktor szerint a következő évben 5-6 százalékra kell csökkenteni az inflációt minimum. Ha ez sikerül, akkor csökkenhetnek a hitelkamatok is, így pedig már visszaállhat Magyarország arra a pályára, amin a koronavírus előtt haladt.

A miniszterelnök azt is elárulta, hogy az atlétikai világbajnoksághoz hasonló rendezvényeken a vezetők meghívják a barátaikat, amik így találkozók sorozatát jelentik. Elmondása szerint Magyarországra fog érkezni a katari emír mellett a török és a szerb elnök is. A katari emír érkezésével kapcsolatban azt is megemlítette, hogy a látogatást bejelentések követik majd.

Az interjú végén Orbán Viktor a magyar haderő fejlesztéséről is beszélt. Ezzel kapcsolatban elmondta, arra sosem lesz pénzünk, hogy a legmodernebb technikákat megvegyük, és elengedhetetlen a magyar hadiipar fejlesztése, ebben azonban mindenképpen együtt kell működnünk másokkal.

Ez általában a németekkel szokott menni

- mondta.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

infláció

munkahelyek

nyaralás

atlétikai vb